Page content

Is sponsering van longartsen acceptabel?

Ik heb het boek “Nederland Stopt met Roken” van Pauline Dekker en Wanda de Kanter aangeschaft en gelezen. Deze dames strijden als longartsen tegen de tabaksindustrie en verdienen dus mijn respect. Maar bij het lezen van het boek bekroop mij een apart gevoel. Het klopte niet. Nu ik journalistiek onderzoek naar deze dames heb gevonden, begrijp ik opeens wat er niet klopte. En ook waarom longarts Pauline Dekker niet is ingegaan op mijn verzoek om samen te kijken hoe we meer kunnen betekenen voor rokers. Lees hier het verbluffende verhaal van mogelijke sponsoring van twee longartsen door de farmaceutische industrie.

Lees meer

Grote Missers in het Parool

Zwangerschap en roken ikstopwel.nl

Ik lees net een stuk in het Parool van vrijdag 23 maart. Wat een missers staan daarin zeg. Wat een misleiding en onbewuste beïnvloeding. Het begint al met de foto die erbij is geplaatst. Waar een kwaliteitskrant volledig de mist in kan gaan. Niet alleen in beeld of inhoud, maar ook in journalistiek onderzoek en de materie deskundigheid van de schrijfster/bron. Ik ga daar in deze bijdrage verder op in.

Lees meer

Stoppen met roken doe je zo

Waarom kan een roker of zelfs een kankerpatiënt niet stoppen met roken? Ook al weten ze dat elke sigaret de dood dichterbij brengt? Roken activeert het beloningscentrum in je brein en laat het gelukshormoon dopamine vrijkomen. Dus je rookt om het effect van de dopamine te (blijven) voelen. De snelle verandering in je staat die je daardoor voelt is de reden om toch weer te roken. Dat maakt je “verslaafd”. Je bent dus verslaafd aan het goede gevoel dat de sigaret jou een paar seconden geeft. Wat je kunt doen om het makkelijker te maken, vertel ik je in dit blogbericht.

Lees meer

Al een jaar lang gestopt met roken

Testimonial Hypnosehuisamsterdam.nl

Ik wil je graag even mee laten lezen met een mail die ik heb ontvangen. Ik krijg spontaan regelmatig mails van deelnemers aan mijn groepssessies. Soms als ik daarom vraag en soms spontaan. Zoals deze dame, die zo prachtig verwoord hoe de sessie voor haar is verlopen. En gelukkig geldt dat voor de meerderheid van de deelnemers. Ik kan niets garanderen, maar ik kan wel heel erg mijn best doen, zodat dit ook jouw verhaal kan worden.


Lees meer

Rationele Gert-Jan gestopt door hypnose

Even mijn cliënt voorstellen:

Gert Jan Renardel is gestopt met rokenGert Jan Renardel is ondernemer, 57 jaar oud, getrouwd en heeft 2 volwassen kinderen. Hij rookte 30 sigaretten per dag. Rookte ja. Want Gert Jan is nu een niet roker. 10 weken nadat ik een sessie met Gert Jan heb gedaan, belde ik hem op, nadat hij mij een email had gestuurd. We hebben even met elkaar gesproken over het resultaat, over zijn twijfels en bedenkingen vooraf en over zijn ervaring met mijn sessie. In dit bericht geef ik een weergave van het telefoongesprek.

Lees meer

Roken en Tandvlees Gaan Niet Samen

Slecht gebit door roken

Roken en tandvlees gaan niet echt samen. Op termijn dan. Want kijk eens om je heen naar de monden van verstokte rokers. Gele, bruine zelfs zwarte tanden zijn heel gewoon. Of geen tanden. Gaten tussen het gebit, omdat de tanden de strijd al hebben verloren. Hoe kan dat eigenlijk. Wat gebeurt er precies in je mond door roken. Lees mee met het horror scenario in de mond van de roker.

Lees meer

Al meer dan een jaar een niet roker

Testimonial Hypnosehuisamsterdam.nl

Mensen reageren wel eens op mijn berichten dat een dag of een week niet meer roken niet betekent dat je ervan af bent. Dat klopt inderdaad. Daarom haal ik bij mijn cliënten het net pas op een jaar na datum. Dan stuur ik een mail uit en vraag ik ze hoe het met ze gaat nu. En meestal gaat het goed. Ze zijn dan al een jaar lang een niet roker. Soms echter….

Lees meer

Reactie na een Groepssessie Stoppen met Roken

Testimonial Hypnosehuisamsterdam.nl

Afgelopen week ontving ik bijgaande reactie van een deelnemer aan de groepssessie van 30 april. Deze dame is nu bijna drie maanden een niet roker dankzij de groepssessie. Heb je interesse om ook mee te doen? In september en oktober doe ik nog maar 3 groepssessies. Klik dan rechtsboven op het tabblad “Groepssessies”. Na de vakantie ook een niet roker zijn? Het kan heel eenvoudig. Het kost je slechts één middag tijd. Hierna dus nog even de reactie van een deelnemer:

Lees meer

Reactie van een Cliënt

Testimonial Hypnosehuisamsterdam.nl

“Beste Marcel,

Een week geleden zat ik bij je op de bank.
En nog geen sigaret aangeraakt. De zin: “Er is altijd een betere keuze dan roken” helpt me hier enorm bij.

Wel merk ik hoe verweven roken in mijn zijn is geweest.
Bewust nog van plekken waar ik vroeger altijd een peuk opstak. Maar nu niet meer. Telefoon ging, ik eerst peuk zoeken en dan pas telefoon opnemen. Die beweging voel ik nog steeds. Ik rook niet meer zeg ik dan maar tegen mezelf.

Nou even een update.

Bedankt voor de support
Ook de mailtjes van je nazorg programma doen me goed.

Liefs Mariska

 

Pagina 1 van 612345...Minst recente »