Welke Valkuil Moet Je Ontwijken Bij Stoppen met Roken

Page content

article content

Welke Valkuil Moet Je Ontwijken Bij Stoppen met Roken

In de drie jaar ervaring die ik heb opgebouwd om mensen met hypnose te laten stoppen met roken, heb ik meerdere valkuilen ontdekt. Elke valkuil is heel gemakkelijk te omzeilen, als je ze herkent. Daarom vertel ik in mijn voorgesprek altijd precies welke valkuil je moet ontwijken. Zodat mijn cliënten hier niet in trappen, zoals vele anderen dat wel doen. En daarom is meer dan 85% van mijn cliënten al na één sessie een niet-roker. In dit blogbericht vertel ik je meer over enkele van deze valkuilen.

Natuurlijk is het mooiste resultaat als een cliënt binnenkomt als roker en vanaf het moment dat de sessie voorbij is, de behoefte aan roken niet meer aanwezig is. Dat ze geen enkele behoeft meer voelen aan een sigaret. Dat de gedachte aan een sigaret al tegenzin opwekt. Dat de geur van een sigaret opeens net zo vies is als voor elke andere niet roker. Dat de smaak van een sigaret niet meer lekker is. Dan zijn ze inderdaad in één keer een niet roker geworden.

Want een niet roker denkt niet aan sigaretten. Hij heeft geen enkele behoefte aan een sigaret, geen enkele gedachte aan een sigaret. En van de 85% cliënten die ik in één sessie van het roken afhelp, heeft bijna iedereen dit effect. Een klant van mij heeft op mijn facebook pagina de volgende quote achtergelaten: “Het is bijna irritant hoe gemakkelijk het blijkt te zijn om niet meer te roken….”. Dat zegt voldoende.

Maar niet bij iedereen lukt mij dit. Ik word wel steeds beter, maar sommige mensen voelen in de eerste week na de sessie toch nog wat aandrang tot roken. Gelukkig leg ik in het voorgesprek uit waar die drang vandaan komt en als ze dat herkennen, merken ze dat deze drang inderdaad met een paar dagen ook volledig is verdwenen. En dan zijn ook zij een paar dagen later dan verwacht, opeens van de ene dag op de andere dag volledig een niet roker geworden.

Zo had ik een paar maanden geleden een klant die mij al 2 dagen na de sessie mailde. “De hypnose sessie is mislukt, ik blijf behoefte voelen aan een sigaret”, zo schreef hij mij. Ik heb hem toen gebeld en telefonisch nog even wat onderdelen van het voorgesprek met hem doorgenomen. Hij was het alweer vergeten. Maar gelukkig had hij nog geen sigaret aangestoken. Ik kon hem overtuigen om nog even vol te houden. En 3 dagen later kreeg ik een telefoontje van hem. Opeens was het weg. Geen enkele gedachte meer aan een sigaret, geen enkele behoefte meer aan een sigaret. “Ik snap er niets van. Gisteren nog regelmatig aan een sigaret gedacht en vandaag helemaal niet meer. Het is nu ook opeens vies. Ik haat sigaretten in mijn omgeving. Ik vind het vies en het idee alleen al maakt me misselijk.” Hij was opeens de niet roker geworden die anderen meteen al na de eerste sessie zijn. En omdat ik alle valkuilen ook met hem heb gedeeld, zal hij nooit meer terugvallen op het roken van een sigaret.

Wat zijn nu de belangrijkste valkuilen?

 • Valkuil nummer 1: Nicotine in je bloed

  Met een hypnose sessie kan ik in je brein het gedrag veranderen. Maar sigaretten zorgen voor een bepaald niveau nicotine in je bloed en die nicotine doet gewoon zijn werk: nicotine geeft je hersenen het signaal dat er niet voldoende is. Je wilt meer. En dus krijg je behoefte aan roken. Bij de meeste mensen is de hypnose diep genoeg om ook dit effect definitief weg te nemen, maar bij sommigen lukt dat niet helemaal. Die mensen zijn afhankelijk van het moment waarop de nicotine het lichaam volledig heeft verlaten. Dat is bij de meeste mensen na een kleine week, bij uitzonderingen duurt het 2 tot 3 weken. Ik kan inmiddels goed inschatten hoe lang het bij een cliënt kan gaan duren. Dat hangt af van de fysieke conditie, of je wel of niet actief bent, hoe oud je bent etc. Mijn ervaring is dat de mensen die er wel last van hebben, na 6 tot 7 dagen klaar zijn. De nicotine is uit het lichaam verdwenen en je hebt geen hongerig gevoel meer naar een sigaret. Vanaf dat moment werkt de hypnose volledig en zijn ook deze mensen voor altijd een niet roker geworden.

  Lees meer over nicotine in je bloed in dit blogbericht.

 • Valkuil nummer 2: Suiker

  De tabaksindustrie weet dat mensen vanuit de evolutie behoefte hebben aan suiker. Zij voegen dan ook suiker toe aan de tabak. Rokers krijgen dus zonder dat ze dat weten, vanzelf een extra hoog niveau suiker in hun bloed. Het lichaam reageert daarop met de aanmaak van insuline. Het lichaam is gewend geraakt aan de hoeveelheid sigaretten die de roker dagelijks rookt en dus ook aan de hoeveelheid suiker die in het lichaam terecht komt. Als je bij mij bent geweest en van het ene uur op het andere opeens bent gestopt met roken, dan daalt dus je bloedsuikerspiegel. Maar het insulineniveau in je lichaam blijft op dat hogere niveau. Insuline dat geen suiker krijgt om op te lossen in energie, blijft in je bloed aanwezig. Dat leidt ertoe dat je trek krijgt in zoetigheid. Je gaat snaaien. Koekjes, snoepjes, kauwgom, chocolade, meer frisdrank, meer koolhydraten (brood, aardappelen, pasta) etc. Omdat je meer gaat eten, wordt het insuline in je bloed verwerkt. Maar omdat je nu zelf meer koolhydraten en suikers tot je neemt, blijft het insulineniveau ook extra hoog. Het gevolg is dat je gaat groeien.

  Lees meer over suiker en andere geheime chemicaliën in tabak in dit blogbericht.

 • Valkuil nummer 3: Hersenpaden

  Gedrag leidt tot vaststaande paden in je hersencellen. Gedrag wat je al lang uitvoert is daardoor sterk aanwezig. Gedrag dat je nog niet zo lang doet, is minder sterk aanwezig. Hoe vaker een bepaald pad van gedrag in je hersencellen is geactiveerd, hoe sterker het aanwezig is. Een paadje wordt een weg en een weg wordt een snelweg. Iemand die al jarenlang rookt heeft dus snelwegen in de hersenen aangelegd die leiden tot het rookgedrag.

  Ik kan met hypnose deze snelweg afsluiten en een ander nieuw pad (het gewenste gedrag) aanleggen. Vanaf dat moment zal de roker niet meer roken op de vaste momenten waarop vroeger de snelweg werd genomen. Maar die snelweg kan ik niet wegnemen. Dat is een fysiek in de jaren aangegroeid pad in je hersenen die daar voorlopig nog steeds ligt. Zodra een roker die is gestopt met roken in de toekomst weer een sigaret neemt, of zelfs maar één trekje neemt om uit te proberen of ze het nu wel of niet vies vinden, zal de snelweg afsluiting wegvallen en is de snelweg weer open voor al het verkeer. Vanaf dat moment is deze persoon weer dezelfde roker als hij altijd al is geweest. Het maakt niet uit hoe lang hij al een niet roker was, hij rookt weer net zoveel als voordat hij was gestopt.

  Ik leg dit verder uit in een ander blogbericht: de tomtom van jouw hersenen.

Dit zijn slechte enkele valkuilen waar ik een roker voor waarschuw in mijn voorgesprek. Door deze en ook mijn andere waarschuwingen vooraf aan de sessie, vallen mijn cliënten hier in ieder geval niet in. Zij zijn na één sessie al direct een niet roker. Zonder twijfel en zonder aarzeling. En als dat niet is gelukt, dan krijgen ze gratis een tweede sessie. Behalve als ze in een valkuil zijn gestapt uiteraard. Want dan hebben ze er zelf voor gekozen.

Comment Section

2 reacties op “Welke Valkuil Moet Je Ontwijken Bij Stoppen met Roken


Door kimm op 13 februari 2016

Wat zijn de kosten om door u gehypnotiseerd te worden?


Plaats een reactie


*