Jointjes of sigaretten (reactie cliënt)

Jointjes of sigaretten (reactie cliënt)

Stoppen met het roken van jointjes is net zo eenvoudig als stoppen met roken van sigaretten. Jointjes met tabak zorgen ook voor een verslavingseffect door de nicotine die erin zit. Het is ook een valkuil voor mensen die gestopt zijn met roken van sigaretten, want één jointje kan er al voor zorgen dat je ook weer opnieuw sigaretten rookt. Lees in deze bijdrage een korte reactie van een cliënt die gestopt is met jointjes roken.

Jointjes of sigaretten

Vandaag kreeg ik weer een leuke reactie van een cliënt die ik een paar weken geleden in een sessie heb geholpen om te stoppen met roken. Niet van een sigaret, maar van jointjes. Deze man was verslaafd aan het roken van jointjes. Ook voor deze verslaving aan jointjes heb ik meestal slechts één sessie nodig. Er hing nogal wat vanaf voor deze persoon. Zijn werk en zijn relatie stonden namelijk zwaar onder druk door het veelvuldig (dagelijks) roken van jointjes. Hij heeft een zoontje en die deed papa nu al na met een potlood tussen zijn lippen. De nachtrust werd ook steeds minder en hij voelde dat hij langzaam aan afgleed in een diep gat waar hij absoluut niet heen wilde. Maar hij kon het zelf niet veranderen.

De reactie van  mijn cliënt

Vandaag dus een reactie van hem. Ik deel ‘m graag even, want hier doe ik het voor. Ik heb namelijk niet alleen deze persoon voor de rest van zijn leven van het roken van jointjes afgeholpen, maar als bij-effect waarschijnlijk ook zijn gezinsleven en zijn relatie een boost gegeven en ervoor gezorgd dat hij nieuwe stappen gaat zetten in zijn carrière.

“Beste Marcel,

Is bijna 2 weken dat ik geen roker meer bent en ik voel me hartstikke prima. Meer energie en geen behoefte aan roken. Echt niets.
Ik ben zelf door naar de volgende sollicitatie ronde.

Hartelijk dank hiervoor en een fijne dag verder.”

Wil jij ook stoppen met roken? Klik dan hier.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book