Stoppen met Roken ook Succesvol in Groepen

Stoppen met Roken ook Succesvol in Groepen

Vorige week zondag, nu 12 dagen geleden, heb ik op Texel een groep van 14 personen in een middagsessie van het roken afgeholpen. Ik heb nog niet van iedereen een definitieve reactie gehad, maar het ziet ernaar uit dat bijna iedereen inderdaad is gestopt met roken door hypnose. Een aantal reacties spreekt boekdelen. Waarom werkt hypnose ook in groepsverband en wat zijn de verschillen met een 1 op 1 sessie?

1 op 1 Hypnosesessies voor Stoppen met Roken

Tijdens een 1 op 1 sessie kan ik veel meer ingaan op de persoonlijke beleving van sigaretten roken. Waarom doe je het eigenlijk, wat levert het jou op? Daar werk ik dan ook mee tijdens de sessie zelf. Maar ook met andere persoonlijke zaken, zoals welke mensen zijn belangrijk om jou heen? Wie is jouw huisarts en wat vind je eigenlijk niet lekker (smaak en geur). Maar ook zaken als: waar ben je trots op? Al die ingrediënten gebruik ik tijdens een 1 op 1 sessie om mijn cliënten van het roken af te brengen. Met groot succes. 85% is na 1 sessie gestopt.

Eerste Hypnose Groepssessie Stoppen met Roken op Texel

Maar tijdens mijn eerste groepssessie voor stoppen met roken door hypnose op Texel, kun je niet die persoonlijke ingrediënten gebruiken. Ik had tijdens die groepssessie 14 mensen in de zaal. Daarom heb ik mijn persoonlijke aanpak moeten aanpassen in een aanpak voor een groep mensen. En dat is altijd spannend. Van de 1 op 1 sessies thuis weet ik namelijk dat bijna iedereen in één keer een niet roker is geworden. Sommige mensen hebben daarna toch nog een 2e (overigens gratis) sessie nodig. Maar nu verander ik mijn aanpak en het is natuurlijk maar de vraag of dat goed uitpakt.

Inmiddels zijn we bijna 2 weken verder en heb ik al vele reacties ontvangen van de deelnemers. Via de telefoon krijg ik nu hun familie en vrienden die ook graag willen. En via de mail ontvang ik nu de eerste reacties van de mensen zelf die tijdens de groepssessie met hypnose zijn gestopt met roken.

We hebben dan ook besloten om binnenkort nog een keer terug te gaan naar Texel, om ook de nieuwe groep belangstellenden in één keer te laten stoppen met roken.

Reacties uit Groepssessie Hypnose voor Stoppen met Roken

“Hallo Marcel,
Ik ben een niet roker, en ik ben er trots op!
In het begin had ik het wel moeilijk en dacht ik dat het mislukt was. Nu denk ik misschien nog 3x op een dag: ohh anders zou ik nu gaan roken. Maar die eerste trek bestaat voor mij niet meer!
Bedankt dat je me dat liet inzien!
Groetjes Marit”
Er zat ook een moeder met dochter in de zaal. Van de dochter kreeg ik de volgende reactie:
“Marcel,
Mag ik je even hartelijk bedanken. Het is echt meteen gelukt om te stoppen met roken na jou sessie. Wat ging het eigenlijk makkelijk. Zo nu en dan bij de gewoonte momenten dacht ik er heel even aan, maar dat moment was zo weer verdwenen.
Het enige nadeel dat ik heb ondervonden is dat is ontzettend verkouden werd de week erna en nog niet gelijk alles kon ruiken of proeven. Zonder dollen, fantastisch!!

Mensen om mij heen zijn echt verbaasd dat het me gelukt is, en zo snel. Nu krijg ik inderdaad allerlei vragen over waar je te vinden bent omdat andere mensen om me heen ook willen stoppen.  Ik stuur ze gelijk door naar de site. Want ik ben echt heel enthousiast.Groeten Brigitta

Ps. Ook bij mijn moeder is het gelukt.”

En als laatste de volgende reactie:
“Hallo Marcel,
Het gaat hier met mij eigenlijk wel prima. Vind het soms nog wat spannend of het goed blijft gaan en verlang heel af en toe nog. Vooral zaterdag was een feestje met teveel alcohol. Toen vond ik het even lastig. Maar het ging toch goed. Het is soms eng omdat het gewoon te makkelijk lijkt te gaan. Van 30 sigaretten naar niks is ongelofelijk zeker omdat ik van nature geen vechter ben in dit soort dingen.
Groetjes Hanneke”

Stoppen met Roken? Meld je aan.

Wil jij ook graag stoppen met roken? En als jij in jouw bedrijf of in jouw omgeving een grotere groep rokers bij elkaar kunt krijgen die ook willen stoppen met roken, dan gaat het tarief ook nog eens flink naar beneden. Informeer dus even naar de mogelijkheden en vraag aan je baas of hij bereid is om hiervoor tijd in te plannen. Meer dan 1 dagdeel is niet nodig om al jouw collega’s en jezelf tot een niet roker te maken.

Klik hier om te stoppen met roken.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book