Hoe vertel jij het jouw kinderen?

Hoe vertel jij het jouw kinderen?

Een moeder van 44 jaar zit voor een klas. Zij is longpatiënt. Haar eigen jongste dochter is dan pas 7 jaar, haar oudste is 15 jaar.

Ze zegt:

“…. en die nieuwe klanten dat zijn jullie…”

 

Vooral tussen 11 en 17 jaar beginnen kinderen met roken. Vanaf hun 20e jaar begint bijna niemand meer. Dat heeft te maken met de ontwikkeling van het brein. Vanaf je 20e kun je de consequenties beter inschatten van wat je van plan bent om eventueel te gaan doen…

 

Dan zegt ze ook nog:

“…. binnen vier weken ben je verslaafd…. ”

 

“…. mijn jongste is nu 7 jaar….

 

“…. ik hoop dat ik er nog ben als ze 16 is….. ”

 

“…. ik blijf altijd in je hart….”

 

“….Maar of ik je 16e nog haal, dat weet ik ik niet….”

 

Wat vertel jij je kinderen als het straks te laat is?

40% van de rokers overlijdt binnen een half jaar na de diagnose kanker.

Tot die diagnose dachten ze allemaal dat het bij hun geen probleem zou zijn….

 

Wanneer besluit jij om te stoppen met roken?

Vóór of na het punt waarop het te laat voor je is?

Wil jij je kinderen vertellen waarom je nu gewoon je volgende sigaret opsteekt, in plaats van actie te ondernemen om er wél in één keer vanaf te komen?

Hoe vertel jij dat jouw kinderen?

 

 

 

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book