arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe vertel jij het jouw kinderen?

Een moeder van 44 jaar zit voor een klas. Zij is longpatiënt. Haar eigen jongste dochter is dan pas 7 jaar, haar oudste is 15 jaar.

Ze zegt:

“…. en die nieuwe klanten dat zijn jullie…”

 

Vooral tussen 11 en 17 jaar beginnen kinderen met roken. Vanaf hun 20e jaar begint bijna niemand meer. Dat heeft te maken met de ontwikkeling van het brein. Vanaf je 20e kun je de consequenties beter inschatten van wat je van plan bent om eventueel te gaan doen…

 

Dan zegt ze ook nog:

“…. binnen vier weken ben je verslaafd…. ”

 

“…. mijn jongste is nu 7 jaar….

 

“…. ik hoop dat ik er nog ben als ze 16 is….. ”

 

“…. ik blijf altijd in je hart….”

 

“….Maar of ik je 16e nog haal, dat weet ik ik niet….”

 

Wat vertel jij je kinderen als het straks te laat is?

40% van de rokers overlijdt binnen een half jaar na de diagnose kanker.

Tot die diagnose dachten ze allemaal dat het bij hun geen probleem zou zijn….

 

Wanneer besluit jij om te stoppen met roken?

Vóór of na het punt waarop het te laat voor je is?

Wil jij je kinderen vertellen waarom je nu gewoon je volgende sigaret opsteekt, in plaats van actie te ondernemen om er wél in één keer vanaf te komen?

Hoe vertel jij dat jouw kinderen?

 

 

 

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book