Dit is de grootste valkuil voor een roker die is gestopt

Dit is de grootste valkuil voor een roker die is gestopt

Helma mailt mij deze week volledig in paniek. Zij heeft begin vorig jaar mijn programma gedaan en was tot haar grote verbazing in één keer een niet-roker. Ze was super enthousiast en werd mijn grootste fan op Facebook. Dat is ze nog steeds overigens. Maar nu was er dus blinde paniek.

Ze rookte namelijk weer. HELLUUPPPPP….

Ik begrijp dat nooit.

Ik kan wel een niet-roker van je maken met mijn programma, maar ik kan er niet voor zorgen dat je een niet-roker blijft. Dat moet je zelf doen. Door geen sigaret meer op te steken. Zo eenvoudig is het. Ik lever je dus af als een niet-roker. Dan heb je geen gedachten en geen behoefte meer aan een sigaret. Ik vraag me dan ook af waarom iemand na bijna een jaar toch weer een sigaret neemt. Dus ik bel Helma op en hoor haar verhaal.

De Valkuil

Alles waar ik in mijn programma voor heb gewaarschuwd, is bij haar gebeurd. Mijn hele programma staat vol met tips en adviezen, maar die ene hele grote valkuil, daar is ze toch met open ogen ingelopen.

Een vriend van haar die op eigen kracht was gestopt met roken, was inmiddels weer begonnen. Hij vond het te moeilijk en had de kracht niet meer om door te gaan met zijn poging om te stoppen. Helma vond dat niet goed.

Zij wilde hem helpen.

Zij wilde hem inspireren om toch door te gaan en net als haar een niet-roker te worden. Want door mijn programma ging het bij haar appeltje/eitje. Geen enkele moeite. Ze wist hoe makkelijk het is om te stoppen met roken.

Dus probeerde ze op hem in te praten….

“Het ziet er toch niet uit, zo’n sigaret tussen je lippen…” zei ze tegen haar vriend.

“Kijk eens hoe raar dat er bij mij uitziet….”.

En omdat ze al bijna een jaar geen enkele behoefte meer had aan een sigaret, dacht ze dat een kleine demonstratie wel even kon.

Dus pakte ze een sigaret, stak m aan en begon te roken. Ze vond het vreselijk vies. Dus al snel deed ze de peuk weer uit. Haar statement was gemaakt.

Ja, haar statement was gemaakt.

En de valkuil die ik in mijn programma uitgebreid toelicht, was ook een feit. Ze is erin gevallen. Met open ogen zag ze ‘m aankomen en toch liep ze er zo in.

Want als je eenmaal een niet-roker bent, dan geldt dat die eerstvolgende sigaret, die eerstvolgende haal van een sigaret gewoon niet meer voor jou bestaat.

Waarom zou je?

Je hebt immers geen gedachte en geen behoefte meer.

Maar Helma dacht haar vriend te helpen. In eerste instantie was er niets aan de hand (zoals ik ook uitleg in mijn programma). Maar de nieuwe nicotine in haar lichaam doet al gauw zijn trucje in het brein (die ik ook uitleg in het programma).

Twee dagen later kreeg ze een onbedaarlijke drang om weer te roken, ze vergat mijn methoden om die snel en makkelijk te omzeilen en weer twee dagen later ging er alweer een pakje per dag naar binnen.

Toen mailde ze mij. In paniek. Wat nu?

Ja wat nu?

Wat als je van de dokter een pilletje krijgt om hoofdpijn te voorkomen en je neemt dat pilletje niet.  “Dokter, ik heb weer hoofdpijn, wat moet ik nu?” Dat is wat Helma deed.

Ze was een niet-roker. Ze had geen gedachten en geen behoefte meer aan en sigaret. En het enige dat ze moest doen om de rest van haar leven een niet-roker te blijven, is geen sigaret meer opsteken.

Ondanks dat ik haar in mijn programma uitgebreid heb uitgelegd dat haar rookgedrag tussen de oren blijft zitten tot de dag dat ze dood gaat, dat ik daar niets aan kan veranderen en dat ze zodra ze dat rookgedrag weer activeert binnen een paar dagen weer een roker zal zijn, ondanks dat alles, trapte ze er toch in.

Omdat ze al zo lang en makkelijk een niet-roker was.

Het enige wat ik kan doen, is een herhaling van het programma. Want die werkte uitstekend bij Helma. Ze doet het programma nu dus voor de 2e keer. Omdat ze weet dat het werkt. Ze zal daarna nooit meer in die valkuil vallen.

Zij heeft haar lesje wel geleerd.

En jij? Heb jij je lesje ook geleerd?

Schrijf je dan nu in om gemakkelijk te stoppen met roken: https://ikstopwel.nl/sp-smr-online/

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book