arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat zit er in een sigaret?

Het antwoord dat de meeste mensen geven is uiteraard tabak. En dat klopt. Wat veel mensen echter niet weten is dat de tabaksindustrie zelf ook nog eens enorm veel toevoegingen doet. Chemicaliën, smaakjes en stofjes met een bepaald effect in je hersenen. Ik vertel dat altijd in het voorgesprek dat ik heb met cliënten die willen stoppen met roken. En daarbij zit ook het meest dodelijke gif ter wereld…. In de animatie in dit blogbericht zie je wat voor effect deze toevoegingen hebben op jouw lichaam.

Aantal chemicaliën in sigaretten

Als ik praat over alle toevoegingen die de tabaksindustrie in sigaretten stopt, dan ga ik zelf altijd uit van de onderzoeken die de minste toevoegingen aantonen. Gewoon om zeker te zijn dat ik niet overdrijf. Want er zijn vele onderzoeken die tot duizenden stoffen aantonen in sigaretten. Ik ga altijd uit van “slechts” 200 chemicaliën, 56 zware metalen of metaalverbindingen, 36 daarvan zijn giftig voor de mens en een landbouwbestrijdingsmiddel dat ook nog eens dodelijk is voor alles wat leeft: nicotine.

Nieuwste statistieken

In bijgaand bijdrage op RTL nieuws zijn vandaag de nieuwste statistieken bekend gemaakt. Inmiddels blijkt dat 10% van de mensen die dood gaan (ter wereld) dood gaan door roken. Dat is een wereldwijd percentage. In Nederland ligt dat percentage door alle maatregelen die zijn genomen aanzienlijk lager dan in bijvoorbeeld Afrika of Azië, waar de tabaksindustrie nog steeds sigaretten uitdeelt op markten en kermissen aan jonge kinderen, zodat zij de klant van de toekomst worden.

Ik zou je graag willen wijzen op de korte animatie in bijgaande bijdrage van RTL nieuws. Als ik het in mijn voorgesprek vertel, geloven rokers mij nooit. Nu hoor je het ook eens van een ander.

Klik hier om het nieuwsbericht te zien en de korte animatie te bekijken.

 

Over de schrijver
Website <:authorgoogleplus>
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book