Wist je dit schoonmaakgeheim al voor je longen?

Wist je dit schoonmaakgeheim al voor je longen?

Terwijl ik aan jou denk en me afvraag hoe ik jou vandaag kan inspireren om te stoppen met roken, is het buiten koud en grijs herfstweer. Ik moet denken aan de sneeuw die we dit jaar nog hebben gehad. Gaan we die deze winter ook weer krijgen?

Witte sneeuw heeft een sterk reinigend effect. Wist je dat? De ijskristallen zijn zo puur en schoon, ze zijn ook zo klein, dat ze overal doorheen kunnen komen en hun reinigende werking doen.

Ik heb een echte Pers als tapijt op de grond liggen. Na 15 jaar was die niet meer echt meer heel erg schoon. De witte rafels aan het einde waren inmiddels grijs en vlekkerig.

Toen kreeg ik een keer de tip om het tapijt omgekeerd in de tuin te leggen als het een sneeuwt. Het liefst met die ragfijne sneeuw die je soms hebt.

Gelukkig hadden we dat jaar een strenge winter. Toen het op een dag begon te sneeuwen en de voorspelling was dat dit de hele nacht door zou gaan, hebben wij het tapijt in de tuin gelegd.

Een hele nacht lang.

De volgende dag pakten we het op om het met een echte ouderwetse mattenklopper uit te kloppen en binnen te leggen om op te drogen.

De verrassing kwam toen we de sneeuw van het tapijt afhaalde en het optilde onder het hele tapijt was de sneeuw en de witte tuintegels vies bruin zwart geworden en waren de rafels aan het uiteinde mooi wit uitgebleekt. Het hele tapijt rook ook nog eens schoon en straalde weer. Het was gelukt.

Zo werkt het ook met stoppen met roken

Al jarenlang zorgen fabriekspijpen vol rook die jij met elke sigaret naar binnen zuigt voor een grauwe aanslag in je longen. Laag na laag. Ze zien letterlijk zwart van de as die jij elke keer weer naar binnen zuigt.

Maar als je stopt met roken, dan worden ze weer schoon. Dat gaat heel snel. Binnen 14 dagen zijn je longen al zoveel schoner geworden, dat je dat meteen merkt aan je energieniveau, je ademhaling en aan de veel minder aanwezige hoestbuien.

Binnen 14 dagen is jouw longtapijtje zoveel schoner dan het ooit is geweest en dat proces gaat daarna alleen maar verder. Niet alleen je longen, maar je hele lijf krijgt een schoonmaakbeurt. Zodat je weer lekker fris en schoon ruikt voor alle niet-rokers om je heen.

Maar vooral ook voor jezelf.

Of stop je nu eindelijk met dat rookgedrag en neem je mij als begeleider op het schone pad tot de niet-roker?

Je bent niet de eerste en zeker ook niet de laatste. Zodat ook jij straks volop kunt genieten van het zonnetje op het terras, zonder drang naar een sigaret. Da’s toch kicken?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book