Maar je moet het wel willen!

Maar je moet het wel willen!

Er is één standaard reactie van rokers (en ex-rokers) op mijn Facebookpagina en in mijn advertenties en die reactie is echt de grootste flauwekul die er is. Het is gewoon een broodje aap verhaal dat iedereen van elkaar na-papegaait zonder dat ze ook maar even nadenken of kennis van zaken hebben.

En zolang jij in die flauwekul gelooft lukt het je inderdaad niet om te stoppen met roken. Als je op eigen kracht bent gestopt met roken na de zoveelste poging, dan is dat volgens diezelfde mensen opeens het “bewijs” van de waarheid van al deze flauwekul.

Ik leg het graag even uit, want ook vandaag had ik weer een leuke discussie hierover op mijn Facebookpagina.

“Als je het echt wilt, dan lukt het je pas. Daar is geen hypnose voor nodig!”

“Je moet het wel écht willen.”

“Als het jou maar geld oplevert… Als je wil sterk genoeg is lukt het en bespaar je nog veel meer”.

“De wil is niet sterk genoeg bij mensen die niet kunnen stoppen met roken. Ze willen het gewoon niet genoeg.”

Dit soort flauwekul bedoel ik.

Rokers die na vele mislukte pogingen eindelijk wel zijn gestopt met roken, na heel veel moeilijke uren en dagen en weken en soms zelfs na maanden of jaren, die zeggen allemaal dat het alleen maar is gelukt omdat ze de wilskracht hadden om door te zetten.

Ik snap het wel, het is natuurlijk heel erg lullig om erachter te komen dat die strijd helemaal niet nodig was!

Maar het klopt dus niet.

Wilskracht is er namelijk bij elke roker die graag wil stoppen.

Elke roker die een poging doet om te stoppen wil het liefste stoppen met roken. Anders probeert ie het niet eens. Toch?

En toch heeft de gemiddelde roker tot 9 pogingen nodig om uiteindelijk op wilskracht te stoppen met roken.

Willen is dus het issue, je moet het gewoon op de juiste manier doen.

Willen is niet aan de orde bij stoppen met roken. Iemand die niet wil, doet ook geen poging om te stoppen. Iemand die een poging doet, wil graag stoppen. Maar toch lukt het ze niet. Willen is daar dus geen oorzaak van.

Het lukt wel als ik tussen hun oren het knopje om weet te zetten, wat bij al die andere rokers pas na de 7e of 8e poging is gelukt. En dat knopje omzetten, dat noemen die ex-rokers dan opeens: “Je moet wel de wilskracht hebben.” Alsof ze die andere 8 pogingen het eigenlijk niet wilde.

Flauwekul.

Zodra je over wilskracht praat, geef je eigenlijk aan dat het een moeilijk traject gaat worden. Die onbewuste lading zit in dat ene woordje “wilskracht”. Daarom zal een goede hypnotherapeut dat woord niet gebruiken. Het heeft een negatieve betekenis voor je onbewuste.

Dat het lastig is.

Dat het bijna niet haalbaar is.

Dat is op onbewust niveau de boodschap die het woordje “wilskracht” heeft.

En als je onbewuste dat woordje hoort, dan haakt ie meteen al af. “Das toch niet te doen”, denkt ie dan, “dus ik probeer het niet eens”.

Proberen is ook zo’n woordje. Als je iets probeert, dan lukt het nooit. En dat weet je onbewuste ook. Je moet het dus ook niet proberen, maar doen!

Maar wat als het ook anders kan? Wat als je geen uren, dagen, weken, maanden last hoeft te hebben van de behoefte aan een sigaret?

Heb je dan toevallig wel de “wilskracht” gehad om te stoppen met roken of heeft iets anders je dan beïnvloed, zodat je op onbewust niveau geen behoefte meer voelt aan roken?

Die ene opmerking van een longarts: “U heeft terminale kanker. We kunnen niets meer voor u doen, alleen nog chemo en de verwachting is niet meer dan een half jaar,” is een opmerking die bij een goede kennis van mij de knop in haar hoofd heeft omgezet.

Binnen één minuut was zij een niet-roker. Zo snel kan de juiste hypnose werken. Want hypnose is niet meer dan onbewuste beïnvloeding.

Ineens was zij een niet-roker. Helaas wel te laat, want een half jaar later hebben wij haar begraven. Maar die ene zin was voldoende om bij haar in haar laatste zes maanden de behoefte aan roken volledig weg te nemen.
Was ze dan opeens niet meer verslaafd? Nee, natuurlijk niet. Het was haar onbewuste kracht die de verandering heeft gemaakt in haar onbewuste rookgedrag! En ook dát is hypnose. Onbewuste beïnvloeding.

En ik doe in 2,5 uur tijd niets anders dan onbewuste beïnvloeding, in de hoop dat ergens één van mijn opmerkingen of technieken ook bij jou aanslaat. Omdat ook jij in één minuut een niet-roker kan zijn.

En dat werkt.

Want 86% van de deelnemers heeft na de sessie geen enkele behoefte meer aan een sigaret en bij de meeste anderen is het in de weken daarna heel eenvoudig om de sigaret te laten liggen, al voelen ze dan misschien nog wel wat behoefte.

Maar die verdwijnt dan vanzelf in de weken van de nazorg.

“Omdat zij dat willen…” …uiteraard….

Ik weet wel beter.

Dus als jij wilt stoppen met roken, vergeet dan even dat je enorm veel wilskracht nodig hebt. Dat is niet zo. Je wilt het gewoon en dus gebeurt het.

Als je de knop in je hoofd maar omzet. En daar helpt mijn programma bij. Die ene knop omzetten. Meer is niet nodig.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book