Wil jij als roker het vakantiegevoel?

Wil jij als roker het vakantiegevoel?

Deze week pikte ik ergens een opmerking op. Die is zo waar en geldt ook voor rokers:

“Als je werkloos bent, voelt vakantie niet als vakantie. Als je hard werkt juist wel…”

En daar zit een kern van waarheid in.

Als je de hele dag thuis zit, dan voelt vakantie niet als vakantie, maar als een dag zoals alle andere. Daar geniet je dus niet van. Tot je erop uit gaat en dingen doet die je normaal niet doet. Dan opeens voelt het wel als vakantie.

 

Zo werkt het ook met stoppen met roken.

Als je bent gestopt met roken, dan is er niets veranderd. Dan voel je nog steeds de stress in je lichaam die nog steeds steeds sterker wordt. Dan voel je die behoefte om te roken. Dan ben je de hele dag bezig met die sigaret.

Tot je wat anders gaat doen…

Want in eerste instantie is het de nicotine in je lichaam die voor die behoefte zorgt. Zolang er nicotine in je lijf zit, wil je meer nicotine. Na ongeveer drie weken is dat weg. De meeste rokers roken dan helaas alweer.

Daarna neemt je onbewuste brein het over. Die wil jouw rookgedrag, de gewoonte, niet veranderen. Je onbewuste heeft jarenlang profijt gehad, omdat het als een automatisch programmaatje in je brein afspeelt. Zodat je elke keer weer een saffie neemt. Op de automatische piloot.

Maar nu niet meer. Je bent gestopt. Het onbewuste vind dat niet leuk en wil het liefste dat je zo snel mogelijk weer rookt. En geeft je gedachtes aan roken… Het geeft je stress gevoelens… In de hoop dat je die gewoonte weer oppakt zodat je onbewuste niets hoeft te veranderen.

 

Tot je wat anders gaat doen.

Iets wat je nog niet kent. Tot je gaat wandelen, fietsen, bewegen. Tot je een nieuwe stad, dorp of land gaat bezoeken. Tot je een nieuwe taal gaat leren of een andere nieuwe hobby gaat pakken. Tot je focust op iets anders dan het roken.

Dan is je onbewuste opeens met heel andere zaken bezig en vergeet ie even je oude rookgedrag. En jij voelt dan rust. Je bent dan eindelijk “op vakantie”.

Doe dus eens iets anders dan je tot nu toe hebt gedaan. Schakel je onbewuste rookgedrag eens uit. Zodat je nu wel in één keer succesvol stopt met roken en kunt genieten van de rust die dat je geeft. Jaar in, jaar uit. Vakantiegevoel.

Klik hier en ik help je erbij! Ik heb maar een paar dagen nodig. Echt waar. Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding. Van jouw vakantiegevoel!

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book