arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijze woorden van een wijze man

Wijze woorden van een wijze man

Confusius (551 – 479 voor Christus) was een wijsgeer, denker en sociaal filosoof uit China. Zijn gedachtegoed wordt tegenwoordig nog steeds gedeeld over de hele wereld. Zijn wijsheden vind je overal terug.

“Er ligt zo’n rijkdom in de mens verborgen, waarom beginnen we niet met graven?”

Dit is één van die wijze uitspraken.

Je onbewuste weet inderdaad veel meer dan jij bewust weet.

Het lijkt wel alsof je onbewuste alle kennis heeft die de mensheid heeft opgebouwd in al die jaren evolutie. Zonder dat je weet hoe, kan jouw onbewuste je helpen om de juiste besluiten te nemen en hierdoor een pad te volgen waar je gelukkig in wordt. Ook is je onbewuste in staat om allerlei ziekten te genezen, gedrag te veranderen, ongewenste gewoonten om te zetten in gewenste gewoonten.

Emile Coué (1857 – 1926) was een Frans psycholoog en apotheker. Hij heeft gewerkt aan een methode van zelfverbetering door autosuggestie. Tegenwoordig noemen we dat zelfhypnose. Een uitspraak van Emile Coué luidt:

“Het is niet de wil maar de verbeeldingskracht, die de drijfveer is van ons handelen”.

Mensen die goed zijn in verbeelden, die gemakkelijk kunnen visualiseren, die veel dromen, kunnen heel gemakkelijk met hypnose gedrag veranderen. En sommige mensen komen daar heel ver mee. Topsporters bijvoorbeeld “zien” vooraf aan een wedstrijd hoe die wedstrijd verloopt. Zij zien een perfecte uitvoering, houding en resultaat. Door dit vooraf te visualiseren, zijn zij bezig met zelfhypnose. En dat geeft ze weer een extra voorsprong op de concurrentie.

En het mooie is dat die verbeeldingskracht geleerd kan worden. Dus ook mensen die dit niet van nature in zich hebben, kunnen door dit te oefenen makkelijk in hypnose gaan en door zichzelf suggesties te geven, of doelen te visualiseren, deze doelen ook halen.

Confusius en Coué zagen dit blijkbaar eeuwen geleden al in.

Nu jij nog.

Stoppen met roken doe je nu. Ik help je graag. Dat weet je. En ik heb een heel effectief online programma ontwikkeld, dat al veel rokers heeft geholpen.

Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding: klik hier om online te stoppen met roken.

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book