We gaan een experimentje doen!

We gaan een experimentje doen!

Ik zat eens in een kleine theaterzaal in mooi Amsterdam (waar anders). Op het toneel stond Susan Visser. Susan vraagt aan de heren in het publiek:

“Ben je feminist? Sta dan even op.”

Slechts 2 mannen staan op.

Dan vraagt ze haar publiek van het mannelijk geslacht:

“Ben je voor gelijke rechten tussen man en vrouw? Sta dan even op”

De hele zaal met mannen staat op.

En dat is een mooi staaltje onbewuste beïnvloeding. Een voorbeeld van hoe ik ook werk in mijn online programma. Want door een andere woordkeuze, zorgt ze ervoor dat een hele groep ineens totaal ander gedrag vertoond.

Ze blijven niet zitten, maar ze gaan staan.

En dat is precies wat ik ook doe in mijn online programma. Ik laat je niet roken, ik laat je stoppen met roken. Door onder andere mijn woordkeuze. En vele andere onbewuste verandertechnieken.
Het antwoord op de vraag van Susan betekent namelijk in beide gevallen exact hetzelfde. Een feminist is iemand die voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen is. Punt.

Maar mannen voelen zich daardoor niet echt aangesproken. Die denken bij een feminist aan een iets te grote vrouw in een tuinbroek met een vaal t-shirt, hangtieten en een kort koppie pre-coronatijdperk-haar. Daar worden ze niet echt warm van en dus staan ze niet op. Ze herkennen zich niet in haar woordkeuze.

In mijn online programma doe ik hetzelfde. Ik gebruik ook dergelijke beïnvloedingstechnieken.

 

Alleen al door andere woorden te kiezen, kun je zomaar de knop tussen de oren omzetten.

We gaan een experimentje doen. Ik ben jouw huisarts en ik zeg je: “Je mag vanaf nu nooit meer een sigaret opsteken, anders is het einde oefening.”

Herhaal deze zin eens een paar keer voor jezelf en voel eens wat dat met je doet…

Heb je al zin in een sigaret?

Word je al zenuwachtig?

Okay, pak die sigaret dan maar even snel en geniet vooral even van die eerste haal die je weer rustig maakt. Daarna doet die sigaret je toch niets meer.

 

Nu gaan we door met ons experiment.

Ik zeg je nu: “Zou jij de eerstvolgende sigaret kunnen laten liggen? Alleen de eerstvolgende sigaret maar. Kun je die overslaan? Dat zou beter zijn voor je.”

Herhaal deze vraag eens een paar keer in jezelf.

Wat doet dit nu met je?

Hoe is dit anders voor jou dan net?

Voel je dat je nu rustig blijft?

Hoor je jezelf al antwoord geven “Ja, dat kan ik zeker!”

Voel je hoe eenvoudig het nu is?

Dat is wel apart toch? Want het effect is precies hetzelfde. Je rookt niet meer. Je bent gestopt met roken.

 

Zo zit mijn online programma dus in elkaar. Je leest en hoort teksten en voorbeelden die bij jou op onbewust niveau een verandering veroorzaken.

 

Je rookgedrag wordt omgezet in dat van een niet-roker.

Opeens heb je geen gedachte en geen behoefte meer aan een sigaret.

Heel eenvoudig, omdat ik net wat andere woorden kies dan de huisarts en de longarts. Hoe gemakkelijk kan ik het maken om een niet-roker te zijn?

Heel gemakkelijk. Inderdaad. Het enige dat jij hoeft te doen om dat ook mee te maken, is even doorklikken op de volgende link en jezelf in te schrijven. Zodat ook jij binnen 14 dagen volledig en heel gemakkelijk van die rookbehoefte af bent. Klik alleen hier als je snel en gemakkelijk een niet-roker wilt zijn.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book