Wat hebben schimmels en ziektekosten met roken te maken?

Wat hebben schimmels en ziektekosten met roken te maken?

Vanochtend las ik twee interessante stukken die ervoor kunnen zorgen dat jij nog meer kans maakt om te stoppen met roken. De eerste gebruik ik zelf al jaren in mijn programma en heeft ervoor gezorgd dat de slagingskans om te stoppen met roken met mijn programma is gestegen van 60 naar 86%. Het is een hele eenvoudige keuze die je zelf maakt, waardoor je slagingskans direct als een wilsgedreven raket omhoog wordt gestuwd.

Ik vertel je straks wat dat is.

Maar een artikel over schimmels was het tweede interessante stuk dat ik las. Ze kunnen rokers blijkbaar ook van het roken afhelpen.

Mensen bestrijden schimmels voornamelijk. Wij hebben een vooringenomen oordeel over schimmels. Ze zijn giftig en je moet ze dus zoveel mogelijk bestrijden. Bijvoorbeeld schimmels in je huis door slechte ventilatie. Die zorgen vaak voor problemen aan de luchtwegen en vooral rokers worden daardoor extra benadeeld.

Maar veel schimmels zijn ook juist de oplossing. Penicilline komt uit een schimmel. Na planten en bacteriën, zijn schimmels de derde grootste speler op onze aardkloot. En niet voor niets. Ze doen heel veel goeds voor deze wereld.

Veel medicijnen komen voort uit schimmels.

Britse soldaten kregen in de 2e wereldoorlog penicilline, de Duitsers hadden er nog geen beschikking over. Dit heeft een grote invloed gehad op het verloop van de oorlog.

Een schimmel die werd toegediend aan bijenvolken, leidde ertoe dat er 45.000 keer minder dodelijk virus aangetroffen werd in de bijenkorf. Er zijn onderzoeken die aantonen dat schimmels ook bij depressiviteit effectief zijn en er zijn verhalen dat mensen die stotteren, door het gebruik van hallucinerende paddelstoelen (ook een schimmel), opeens weer zonder stotteren konden praten.

Ik raad je aan om online de film Fantastic Fungi eens te bekijken. Je valt van de ene in de andere verbazing. Want zelfs rokers stoppen met roken door het gebruik van bepaalde schimmels!

Dit is mijn eerste tip voor jou vandaag. Het kost je niets, slechts 1,5 uur van je tijd en die is zeker niet weggegooid.

Het tweede wat ik las was dat de zorgkosten exploderen. Over 20 jaar gaat de helft van je bruto inkomen op aan zorgkosten als we zo doorgaan. Er is daarom een roep om de zorgkosten om te vormen. Het voorstel is gedaan om niet meer alles zomaar te vergoeden, maar alleen behandelingen die effect hebben. Dan wordt het kaf van het koren gescheiden en betalen we alleen nog maar voor wat wél werkt.

Ik ben daar groot voorstander van.

Hypnotherapie wordt bijvoorbeeld niet erkend. Het is “kwakzalverij”. Maar iemand met een fobie of een allergie is hier in één sessie van verlost bij een goede hypnotherapeut. Helaas wordt alleen een psycholoog vergoed, die vaste protocollen moet naleven, waardoor iemand met gemak een jaar lang elke week, een door de verzekering gedekte therapie moet volgen om van diezelfde fobie af te komen.

Hooikoorts is ook zo’n voorbeeld. Met hypnotherapie is dat in 1 of 2 sessies weg. In plaats daarvan vergoed de ziektekostenverzekeraar diverse medicijnen die je het hele jaar door moet gebruiken en bij weinig patiënten echt opluchting geeft.

Ik ben niet aangesloten bij verzekeraars. En daar ben ik blij om. Want een bijkomend verschijnsel is mijn slagingspercentage hierdoor is gestegen van 60 naar 86 procent.

Waarom?

Omdat jouw onbewuste veel meer behoefte voelt om je rookgedrag te veranderen als je het zelf hebt betaald.

Verliesaversie noemen we dat.

Het geeft je extra kracht om het in één keer goed te doen. Als je verzekering het heeft betaald, heb je een veel grotere kans dat je toch weer een sigaretje opsteekt omdat je denkt dat “eentje wel kan”, dan wanneer je het zelf hebt betaald.

Kijk jij ook even verder dan je neus lang is?

Dus twee adviezen dit keer: Kijk die film over schimmels en laat het idee los dat je verzekering moet betalen om te stoppen met roken. De kans op slagen stijgt in ieder geval met de laatste optie en of je ook wat kunt met de eerste optie, dat is aan jou.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
BERT
Door

BERT

op 27 Jan 2021

Beste Marcel, mooi stukje, maar ik denk zolang de medicijn maffia er giga aan blijft verdienen, zal er niet veel veranderen, kijk maar nu met die corona crisis!!! Groetjes Bert

Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book