arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat doen 60 sigaretten met jou?

60 sigaretten. Het is niet zoveel voor een gemiddelde roker. Bij mij in de praktijk komen meestal mensen die minimaal een pakje per dag gebruiken. Gemiddeld zitten er in een pakje ongeveer 17 tot 20 sigaretten, dus 60 sigaretten is voor een gemiddelde roker ongeveer 3 dagen roken. Wat 60 sigaretten doen voor jouw longen, wordt duidelijk gemaakt in het schokkende filmpje in dit bericht.

Op de Universiteit van Beijing in China is een experiment gedaan. Zij hebben daar de rook van 60 sigaretten in een laboratoriumopstelling door een paar varkenslongen laten gaan. Varkenslongen zijn qua grootte en volume en structuur namelijk bijna gelijk aan mensenlongen. Ze laten één van die longen dus 60 sigaretten oproken en de andere long krijgt de schone omgevingslucht tot zich. Daarna laten ze het verschil zien tussen de ene long en de andere. Ook laten ze het verschil zien tussen de schone longen van een niet roker en de longen die net 60 sigaretten hebben gerookt.

60 sigaretten, is slechts 3 dagen roken voor de gemiddelde roker. De teer en het residue wat door de sigarettenrook in de longen terecht komt, laat een dun laagje achter in de bronchiën en in de longen zelf. Dat laagje vol met teer en nicotine en honderden chemicaliën, waarvan vele giftig zijn voor de mens, blijft daar natuurlijk niet liggen. Want anders zouden de longen binnen een aantal maanden helemaal vol zitten en stikt elke roker. Dat laagje wordt via het bloed verspreid over het hele lichaam, waar het gaat zitten tussen lichaamscellen, in de lever, de milt, de aderen, de nieren en in het brein. Langzaam aan vergiftigt de roker het hele lijf met deze drap.

In onderstaand filmpje zie je wat 60 sigaretten doen met jouw longen. Mijn vraag aan jou: hoeveel sigaretten heb jij al gerookt in je leven? En hoe zien jouw longen, jouw hart, jouw lever en jouw aderen er dan nu uit? En hoe lang wil jij daar nog mee doorgaan?

 

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book