Wat doen 60 sigaretten met jou?

Page content

article content

Wat doen 60 sigaretten met jou?

60 sigaretten. Het is niet zoveel voor een gemiddelde roker. Bij mij in de praktijk komen meestal mensen die minimaal een pakje per dag gebruiken. Gemiddeld zitten er in een pakje ongeveer 17 tot 20 sigaretten, dus 60 sigaretten is voor een gemiddelde roker ongeveer 3 dagen roken. Wat 60 sigaretten doen voor jouw longen, wordt duidelijk gemaakt in het schokkende filmpje in dit bericht.

Op de Universiteit van Beijing in China is een experiment gedaan. Zij hebben daar de rook van 60 sigaretten in een laboratoriumopstelling door een paar varkenslongen laten gaan. Varkenslongen zijn qua grootte en volume en structuur namelijk bijna gelijk aan mensenlongen. Ze laten één van die longen dus 60 sigaretten oproken en de andere long krijgt de schone omgevingslucht tot zich. Daarna laten ze het verschil zien tussen de ene long en de andere. Ook laten ze het verschil zien tussen de schone longen van een niet roker en de longen die net 60 sigaretten hebben gerookt.

60 sigaretten, is slechts 3 dagen roken voor de gemiddelde roker. De teer en het residue wat door de sigarettenrook in de longen terecht komt, laat een dun laagje achter in de bronchiën en in de longen zelf. Dat laagje vol met teer en nicotine en honderden chemicaliën, waarvan vele giftig zijn voor de mens, blijft daar natuurlijk niet liggen. Want anders zouden de longen binnen een aantal maanden helemaal vol zitten en stikt elke roker. Dat laagje wordt via het bloed verspreid over het hele lichaam, waar het gaat zitten tussen lichaamscellen, in de lever, de milt, de aderen, de nieren en in het brein. Langzaam aan vergiftigt de roker het hele lijf met deze drap.

In onderstaand filmpje zie je wat 60 sigaretten doen met jouw longen. Mijn vraag aan jou: hoeveel sigaretten heb jij al gerookt in je leven? En hoe zien jouw longen, jouw hart, jouw lever en jouw aderen er dan nu uit? En hoe lang wil jij daar nog mee doorgaan?

 

Comment Section

0 reacties op “Wat doen 60 sigaretten met jou?

Plaats een reactie


*