Wat doen 60 sigaretten met jou?

Wat doen 60 sigaretten met jou?

60 sigaretten. Het is niet zoveel voor een gemiddelde roker. Bij mij in de praktijk komen meestal mensen die minimaal een pakje per dag gebruiken. Gemiddeld zitten er in een pakje ongeveer 17 tot 20 sigaretten, dus 60 sigaretten is voor een gemiddelde roker ongeveer 3 dagen roken. Wat 60 sigaretten doen voor jouw longen, wordt duidelijk gemaakt in het schokkende filmpje in dit bericht.

Op de Universiteit van Beijing in China is een experiment gedaan. Zij hebben daar de rook van 60 sigaretten in een laboratoriumopstelling door een paar varkenslongen laten gaan. Varkenslongen zijn qua grootte en volume en structuur namelijk bijna gelijk aan mensenlongen. Ze laten één van die longen dus 60 sigaretten oproken en de andere long krijgt de schone omgevingslucht tot zich. Daarna laten ze het verschil zien tussen de ene long en de andere. Ook laten ze het verschil zien tussen de schone longen van een niet roker en de longen die net 60 sigaretten hebben gerookt.

60 sigaretten, is slechts 3 dagen roken voor de gemiddelde roker. De teer en het residue wat door de sigarettenrook in de longen terecht komt, laat een dun laagje achter in de bronchiën en in de longen zelf. Dat laagje vol met teer en nicotine en honderden chemicaliën, waarvan vele giftig zijn voor de mens, blijft daar natuurlijk niet liggen. Want anders zouden de longen binnen een aantal maanden helemaal vol zitten en stikt elke roker. Dat laagje wordt via het bloed verspreid over het hele lichaam, waar het gaat zitten tussen lichaamscellen, in de lever, de milt, de aderen, de nieren en in het brein. Langzaam aan vergiftigt de roker het hele lijf met deze drap.

In onderstaand filmpje zie je wat 60 sigaretten doen met jouw longen. Mijn vraag aan jou: hoeveel sigaretten heb jij al gerookt in je leven? En hoe zien jouw longen, jouw hart, jouw lever en jouw aderen er dan nu uit? En hoe lang wil jij daar nog mee doorgaan?

 

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book