Wanneer verander jij jouw wereldbeeld?

Wanneer verander jij jouw wereldbeeld?

Mensen reageren niet rationeel maar emotioneel op zaken. Als wij iets zien, lezen of horen wat aansluit op ons wereldbeeld, dan geloven wij het direct zonder zelfs ook maar even de feiten te checken. Als het een ander wereldbeeld betreft dan gaan we meestal meteen over op rationeel aantonen dat het niet klopt.

Denk maar eens aan complotdenkers. Denk maar eens aan Trump en zijn aanhang. Heilig overtuigd dat er verkiezingsfraude is gepleegd. Bewijzen kan niemand het, maar miljoenen Amerikanen geloven het direct.

Het past namelijk in hun wereldbeeld. Het wereldbeeld dat Trump vier jaar lang heeft gemaakt. Van de onbetrouwbare Democraten en uiteraard ALLE media die nepnieuws brachten. Allemaal behalve die ene zender die wel achter zijn boodschap stond.

Mijn wereldbeeld is een hele positieve.

Door de opvoeding die ik heb gekregen. Waar ik als jonge jongen al meedraaide in het huishouden en het dus heel gewoon vind dat man en vrouw de taken verdelen (of in mijn geval man en man). Waar ik ben opgegroeid met het adagio dat je moet werken voor je centen en een hart mag tonen voor anderen die het even iets minder goed hebben dan ik.

Als 17-jarige puber zette ik elke dag een pot thee bij onze bejaarde buurvrouw van 86. Dan dronken we samen thee en hadden de grootste lol om alles wat in de wereld gebeurde. In de zomer maaide ik twee keer per week haar grasveld. Gewoon, omdat zij dat niet meer kon. Daar dacht ik niet eens over na, dat deed ik gewoon. Dat was mijn wereldbeeld. Je helpt elkaar.

Vrienden van mij snapten daar niets van. Die gingen liever de hele dag voetballen en lieten hun moeders al het (huishoud)werk opknappen. Zij hadden een heel ander wereldbeeld gemaakt.

Rokers hebben ook een bepaald wereldbeeld.

Dat ze verslaafd zijn bijvoorbeeld. Dat het dus heel moeilijk is om van die sigaret af te komen.

Waarom? Omdat ze zien hoe anderen hier ook mee strijden. Omdat ze het horen van de adverteerders voor nicotinevervangers. Omdat ze het zelf al een paar keer hebben geprobeerd. Tevergeefs. En dat maakt hun wereldbeeld.

Maar waarom lukt het dan niet? Misschien omdat ze elke keer weer dezelfde oplossingen probeerden. Die keer op keer niet bleken te werken. Waar ze keer op keer toch voor gingen. Tegen beter weten in. Want dat is hun wereldbeeld.

Die medicijnen moet ze van de sigaret afhelpen. Die nicotinekauwgum of pleisters, die gaan het doen. Wilskracht, dát is nodig. Dat is hun wereldbeeld.

Niet dus.

Anderen hebben een ander wereldbeeld. Alle inmiddels meer dan 2.000 roker bijvoorbeeld die ik de afgelopen jaren heb bijgestaan.

Die leren bij mij namelijk dat ze niet verslaafd zijn. Ik bewijs het zelfs in mijn programma. Die leren bij mij hoe ze wel heel eenvoudig van het roken af kunnen komen. Door hun eigen wereldbeeld aan te passen. Het beeld dat ze hebben als roker.

En als het wereldbeeld van de “verslaving” is veranderd in dat van “eigen gedrag”, als dat kwartje valt, dan blijkt het opeens heel eenvoudig te zijn om niet meer te roken.

Kinderlijk eenvoudig zelfs. Want ze zijn dan opeens niet meer verslaafd.

Zo werkt de kracht van je onbewuste.

Als je niet verslaafd bent, dan heb je ook geen last van ontwenningsverschijnselen. En als je daar geen last van hebt, dan is het gewoon irritant eenvoudig om niet meer te roken. Om de rest van je leven een niet-roker te zijn. Geen gedachte en geen behoefte meer aan een sigaret.

Het enige wat daarvoor nodig is, is dat je jouw wereldbeeld van jou als roker verandert in dat van de niet-roker. En daar help ik je mee. Uiteraard.

Wanneer verander jij jouw wereldbeeld?

Je kunt hier klikken om mee te doen.

Gewoon even hierboven doorklikken. Dan is het volgende week al voorbij. Dan kun je al een niet-roker zijn. Je bent maar één klik verwijderd van jouw veranderde wereldbeeld.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book