Waar besteed jij je aandacht aan?

Waar besteed jij je aandacht aan?

Als jij veel tijd besteedt aan Goede Tijden Slechte Tijden, als jij na de uitzending meteen gaat nadenken over het mogelijke vervolg van het verhaal en veel minder bezig bent met nadenken over de huidige opdracht van je werk, hoe zal het dan met de opdracht op je werk gaan?

Als jij ruzie hebt met een paar collega’s en je verdoet je tijd nadenkend over hoe je ze een hak kunt zetten, of roddelend met je andere collega’s en je focust niet op die grote deadline die eraan zit te komen voor jouw project, hoe zal het dan met je project aflopen?

Waar jij op focust krijgt altijd voorrang. Je ontwikkelt in je brein datgene waar jij aandacht aan schenkt.

Where the focus goes, the energy flows….

Natuurlijk kun jij er niets aan doen wat er allemaal om je heen gebeurt gedurende de dag. Maar je kunt wel controle uitvoeren over hoeveel het je raakt, over hoe jij erop reageert, hoe jij ermee omgaat. Door zelf te bepalen wat jou mag raken, bepaal je zelf welke neurale verbindingen worden onderhouden en welke niet.

Geef dus geen aandacht meer aan dingen die je tegenwerken in je ontwikkeling. Focus op zaken die van jou een beter mens maken. Die van jouw product een beter product maken. Die van jouw relatie een betere relatie maken. In plaats van het bedenken van allemaal toekomstige scenario’s die toch nooit uitkomen, kun je ook gaan mediteren. Dat hoeft maar een kwartier per dag te zijn. In dat kwartier wordt er veel opgeruimd in de tuin van je brein. Daardoor krijg je dezelfde helderheid als na een nacht slapen. Daardoor krijg je nog betere ideeën over wat je op dat moment kunt doen voor een betere jij.

Het is uiteindelijk gewoon een strategie die je volgt of niet volgt. Om slim te zijn, moet je slimme dingen doen. Om gelukkig te zijn moet je aan gelukkige dingen werken en denken. En niet ingaan op dingen die je van dat pad afbrengen. Dan wordt je slim. Dan verander je in de persoon die je wilt zijn.

Om van ongewenst gedrag af te komen, om iets te vergeten, moet je dus simpelweg stoppen om eraan te denken. Zelfs als je eraan wordt herinnerd, kun je je focus en aandacht veranderen en deze richten op iets anders. Iets wat je wel gaat helpen. En dan is er zomaar een dag waarop dat verdwenen is.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book