Vapen is gewoon roken, maar dan zonder sigaret

Vapen is gewoon roken, maar dan zonder sigaret

Weet jij wat vapen is? Vapen is verdampen. Een chemische vloeistof wordt in een houder geplaatst (dat noemen we een e-sigaret), de vloeistof wordt verwarmd, het verdampt en wordt zo naar binnen gezogen.

Vapen is dus gewoon roken, maar dan zonder sigaret. Als je dat tegen een vaper zegt, dan worden ze boos, want “ze roken niet”. Haha…

Het enige verschil tussen vapen en roken, is dat bij roken de tabak verbrandt tot een chemische combinatie van giftige stoffen die de roker dan zijn longen en dus zijn lijf inzuigt en bij vapen verdampt de chemische combinatie van soms zelfs nog giftigere stoffen die de vaper dan zijn longen en dus zijn lijf inzuigt.

What’s in a name.

Zij denken dat ze niet meer roken.

Dat ze niet meer “verslaafd zijn”. Niets is minder waar en dat bewijzen ze zelf keer op keer, al hebben ze dat niet door.

Kijk, waarom moet een roker om het uur een sigaretje roken? Omdat nicotine zwaar verslavend is, omdat het stress opbouwt in het lichaam en die stress kan alleen maar worden weggenomen met de eerste 3 haaltjes van een nieuwe sigaret. Die dan vervolgens weer nieuwe stress opbouwt, waardoor ze een uur later weer…. etc. etc.

Ze kunnen ook gewoon geen sigaret meer nemen, waardoor de nicotine uit het lichaam verdwijnt en de stress zich ook niet meer opbouwt. Zoals elke niet-roker dagelijks geen stress ervaart die alleen met een sigaret weggemaakt kan worden. Maar stoppen is meestal een oplossing waar ze niet bij stilstaan.

Een onderzoek van het RIVM (zie e-sigaretten factsheet op internet) heeft aangetoond dat in vape containers en e-sigaretten nicotine zit. Ook in houders waarvan de houder aangeeft dat er geen nicotine in zou zitten. In 70% van de containers zit aanzienlijk meer nicotine dan op de verpakking staat vermeld.

Maar dat ontkennen vapers uiteraard. Want ze roken niet. Ze zijn niet verslaafd.

Leg mij dan eens uit waarom iemand de hele avond aan die e-sigaret loopt te lurken? Als je niet verslaafd bent, waarom heb je dat dan nodig?

“Ik ben het gewoon gewend om iets tussen de vingers te houden. Dat is alles”. “Ik voel graag iets tussen de lippen”.

Maar uiteindelijk ben je nog steeds verslaafd.

Je krijgt nog steeds nicotine binnen en je rookt dus gewoon nog steeds. Het enige verschil met een sigaret is dat je nu geen teer meer binnenkrijgt en dat je het verdampt in plaats van verbrandt. In plaats van tabak heeft de tabaksindustrie heel veel andere leuke chemicaliën bedacht, die je een fijn gevoel geven.

Ontspanning, een beetje opwinding.

En gewoon dat ouderwets lekkere nicotine. Want daar verdienen ze mee. Door jou verslaafd te laten blijven. Ze zetten dat niet op het pakje, want dat zijn ze niet verplicht. Het is immers geen tabaksartikel meer en dus valt het niet meer onder de tabakswetgeving. Zo werkt dat.

Als iemand continue moet lurken aan een apparaatje, is dat dan omdat ie dat gewoon leuk vindt, of is ie toch gewoon verslaafd?

Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding aan deze verslaving: https://ikstopwel.nl/sp-smr-online/

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book