Stoppen met Roken: Reacties van Cliënten

Stoppen met Roken: Reacties van Cliënten

Het is ook voor mij altijd spannend om reacties van cliënten te krijgen. Is het wel of niet gelukt? Zijn ze definitief een niet roker geworden? Is het vanaf de eerste minuut goed gegaan of hebben ze toch nog een paar dagen wat aandrang tot roken gehad? Vragen die bij elke cliënt anders kunnen worden beantwoord. In dit blogbericht laat ik even een cliënt over zijn ervaring vertellen.

Gelukkig gaat het bij 85% van mijn cliënten in één keer goed. Zij voelen geen aandrang meer tot roken. Zij hebben geen gedachten meer aan een sigaret. Ze voelen geen hunkering meer. Ze zijn er helemaal klaar mee, het doet ze helemaal niets meer. Ze zijn een niet-roker geworden. Sommige klanten hebben nog wel een kleine uitdaging in de eerste dagen na de eerste sessie. Maar ook die verdwijnt meestal heel snel. Ook zij zijn meestal na een week volledig een niet-roker. Ze vertellen mij dan altijd dat ze het wonderbaarlijk vinden hoe gemakkelijk ze de sigaret ineens, van het ene op het andere moment, niet meer nodig blijken te hebben. Alsof ze nooit hebben gerookt.

Nu kan ik dat wel mooi zeggen, maar het is natuurlijk veel overtuigender als je dit hoort van die cliënten zelf. De meeste mensen nemen ook pas contact op als ze één van mijn cliënten hebben gesproken en van hun hebben gehoord dat ze een niet-roker zijn. Op verjaardagen bijvoorbeeld. Want als jij weet dat jouw buurman altijd als een ketter rookt en opeens zegt hij doodleuk dat hij niet meer rookt, dan wil je natuurlijk weten hoe hij dat heeft gedaan. En helemaal als je hoort dat het helemaal geen moeite heeft gekost. Daarom heb ik in dit blogbericht van een cliënt die recent een sessie heeft afgenomen om te stoppen met roken, een korte reactie opgenomen. Omdat ook hij in één sessie een niet roker is geworden.

Marcel (33)

Marcel is zelfstandig ondernemer, 33 jaar, heeft een leuke vrouw, twee jonge kinderen en werd helemaal gek van de sigaret. Hij rookte continue. Zodra het iets rustiger werd in de winkel, liep hij naar boven toe om even een sigaretje te roken. Hij had alles al gedaan om te minderen en om helemaal te stoppen, maar niets lukte. Totdat hij mij tegenkwam en een afspraak maakte. Nu is Marcel een blije niet roker.

Een maand na de sessie was ik toevallig bij hem in de buurt. Dus ben ik even de winkel ingelopen. Uiteraard vond ik het ook spannend, maar toen hij mij zag binnenkomen ging de duim al de lucht in. Net zoals bij de meeste cliënten, is ook Marcel in slechts één sessie verlost van het juk van de sigaret.

 

Wil jij net als Marcel in één keer van de sigaret af? Klik dan hier voor meer informatie.

 

 

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book