Reacties op Facebook

Reacties op Facebook

Ik krijg nogal wat reacties op Facebook. Leuke reacties en venijnige reacties. Reacties van fans die mij een hart onder de riem steken omdat ze door mij in één keer van het roken afgeholpen zijn, tot kriegelige kramp reacties van mensen die zich afvragen waar ik mij mee bemoei en denken dat ik de boel aan het belazeren ben.


Het is nooit goed

Wat je ook doet, er is altijd wel iemand die het niet met je eens is. Als ze beginnen met schelden of bedreigen of als ze mij uitmaken voor fraudeur en profiteur, dan blok ik ze direct. Daar heb ik geen behoefte aan.

Als ze een volwassen discussie willen voeren, dan ben ik wel hun man. Er zijn ook wel eens reacties, daar word ik dan even stil van...

Ik ben echt al heel veel gewend. Rokers die opgegeven zijn en nog maar een half jaar hebben, maar graag de geboorte van de eerste kleinkind nog willen meemaken. En dus eindelijk in één keer stoppen met roken.

Vrouwen die zwanger zijn en het niet-roken heel moeilijk vinden, zodat ze pas in de 4e maand bij mij komen en een paar weken later toch nog een miskraam krijgen, waardoor ze zichzelf hun hele leven verwijten maken "had ik maar..."


Eigen verhaal

Elke roker die bij mij komt heeft zijn eigen verhaal. Vorige week las ik deze reactie op mijn Facebook:

"Stoppen? Ik ken mensen die naar acht jaar weer zijn gaan roken!!!!!!!!!!!!! Je mag niks meer, ik rook er nog een. Wat een geouwehoer."

Prima toch?

Als jij deze uitzondering op de regel als excuus wilt gebruiken om door te blijven roken en je lichaam verder wilt vergiftigen, ga dan rustig je gang.

Ik reageer dus niet. Ik dwing namelijk niemand om te stoppen. Ik bied alleen maar een gemakkelijke oplossing voor hun rookprobleem. Ik inspireer alleen maar om een beter leven te krijgen. Om een betere versie van jezelf te zijn.

Dat ze dat niet met beide handen aanpakken, dat is gelukkig niet mijn probleem.

Maar dan, een paar dagen later reageert iemand anders wel op deze opmerking.


Zij schrijft:

Je mag het echt wel hoor... pas wanneer het te laat is en je echt goed pijn krijgt, dan hoef je i.d.d. niet meer te stoppen! Mijn vriend is/was ook eigenwijs.  Waarom zou ik stoppen? Ik vind het lekker. 5 weken geleden vonden ze een plekje onder de tong.. Mondbodemkanker.... Gelukkig was het "behandelbaar".  Maar de 10u durende operatie wens ik niemand toe! Hij heeft geen gevoel meer in de tong. Hij kan niet meer praten en eten en heeft een gat in de keel en littekens en heel veel pijn... Veel plezier met je kankerstokje.


Als ik dat lees dan word ik stil.

Dan word ik heel stil.

En dankbaar.


Dankbaar

Want dan denk ik aan de duizenden rokers die wél doorhadden dat ik de oplossing kon zijn van hun rookprobleem. Dan denk ik aan de duizenden rokers die ik inmiddels van het roken heb afgeholpen en nu een gezondere toekomst tegemoet gaan.

Of, zoals een goede kennis van mij altijd zegt: "Jij redt levens!"

De keuze of je stopt met roken ligt bij jou. Alleen bij jou. Ik kan je alleen maar inspireren om uiteindelijk dat besluit een keer te nemen. Liefst als het nog niet te laat is. Ik kan je erbij helpen.


Maar het hoeft niet.

Echt niet.

Het is wel jammer dat je er niet meer zo over denkt als het eenmaal te laat is...

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book