Rationele Gert-Jan gestopt door hypnose

Rationele Gert-Jan gestopt door hypnose

Even mijn cliënt voorstellen:

Gert Jan Renardel is gestopt met rokenGert Jan Renardel is ondernemer, 57 jaar oud, getrouwd en heeft 2 volwassen kinderen. Hij rookte 30 sigaretten per dag. Rookte ja. Want Gert Jan is nu een niet roker. 10 weken nadat ik een sessie met Gert Jan heb gedaan, belde ik hem op, nadat hij mij een email had gestuurd. We hebben even met elkaar gesproken over het resultaat, over zijn twijfels en bedenkingen vooraf en over zijn ervaring met mijn sessie. In dit bericht geef ik een weergave van het telefoongesprek.

Hoe kwam jij eigenlijk bij mij terecht?

“Dat liep via onze vriendin Mabel. Mabel is 70 jaar oud, rookte altijd zware Gauloises sigaretten en was ook meteen gestopt na één hypnose sessie bij jou”. Gert Jan vertelde mij: “Ik ben van origine een heel rationeel iemand en niet zo snel van mijn stuk te brengen. Iedereen tegen wie ik zei dat ik hypnose ging doen, reageerde verbaasd. “Ik ben benieuwd of jij je wel kunt overgeven aan hypnose”, hoorde hij veel in zijn vriendenkring. En ook dat hij dat vast wel weg zou gaan rationaliseren. “Dat je denkt wat een onzin allemaal.”

Gert Jan zei: “Maar ik dacht ik heb hier veel geld voor betaald, ik wil dit en dus ga ik mezelf gewoon overgeven, want anders heb ik alleen mezelf ermee. Ik heb daarom goed geluisterd en heb al jouw verhalen vooraf als een spons opgenomen en ben niet gaan zitten denken “wat een onzin of daar ben ik het niet helemaal mee eens”. Dat heb ik niet gehad. Dat zou ook onzin zijn, dat moet je natuurlijk niet doen”.

Wat verwachtte jij vooraf van de sessie?

“Ik verwachtte zelf wel dat het zou lukken. Want ik had mezelf opgegeven, ik wilde het zelf doen, ik heb er zelf voor betaald en dus ging ik er ook helemaal voor. Vanaf het begin was ik al geïntrigeerd van het feit dat het bij Mabel ook was gelukt. Zij was zo’n zware roker namelijk. Mijn vrouw is 25 jaar geleden ook gestopt met behulp van hypnose. Dus misschien twijfelde ik daarom niet aan de werking van hypnose. En ik ben ook niet te beroerd om iets nieuws te proberen. Ik had dus geen twijfel”.

Wat vond je van de sessie zelf?

“Ik had eerst het gevoel dat jij de sessie wat snel afwerkte. Je hebt een heel doordacht stramien van wat je doet, want wat je me eerst vertelde kwam later allemaal weer terug in de hypnose. Je moet dus kilometers maken voordat je begint met de hypnose. Maar het werkte wel. Ik heb me er niet tegen verzet, het was niet irritant. Want ik was ook onder de indruk. En ik wilde er wel écht vanaf en ik weet dat het werkt”.

“Ik vond de hypnosesessie langer dan ik had verwacht. Ik dacht continue: “Wat doet ie nou en waarom doet ie dat nou”. Ik was dus continue aan het analyseren. Zoals mijn vrienden al hadden verwacht. En toch was ik ook ontspannen. Wat mij ook opviel en dat zei jij ook van te voren, dat hypnose veel minder spectaculair is dan mensen vooraf denken. En dat was ook zo. Je bent inderdaad in dat schemergebied van in slaap vallen of net niet. Want ik weet dat ik bij jou in de stoel zat en de telefoon zat nog in mijn broekzak. Toen kreeg ik een berichtje en ik toen dacht ik nog, terwijl jij met de hypnose bezig was: “Oh ik had mijn telefoon uit moeten zetten”. Ik hoorde ook een ambulance in de buurt en dacht:”Hey er is iets gebeurd”. Dus ik was niet helemaal weg wat ik wel had verwacht, maar dat had jij al voorspeld. Ik heb het in ieder geval niet als vervelend ervaren.

Wat was het resultaat van de sessie?

Het resultaat van de sessie bij jou is dat ik nog geen enkel moment de aandrang van de sigaret heb gehad. Dat vind ik heel apart. Ik heb wel af en toe een moment dat ik me realiseer: “Nu zou ik een sigaret gerookt hebben.” Maar ik heb dan niet de behoefte om dat ook te doen. Als er in mijn bijzijn wordt gerookt, dan heb ik daar ook geen enkel probleem mee. Het stinkt niet en het geeft mij ook geen zin meer in een sigaret.”

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book