arrow_drop_up arrow_drop_down

Proberen of doen?!

Proberen of doen?!

Ik krijg via mijn eigen klanten waarbij ik succesvol ben geweest, nieuwe klanten die stoppen met roken.

Maar wat me ook opvalt is dat veel van hun kennissen zeggen dat ze het ook gaan doen, maar geen contact opnemen. Uiteindelijk zijn zij overgestapt op pleisters en elektronische sigaretten en roken ze nog steeds.

Ze durven gewoon niet de stap te zetten die wel nodig is.

Drie procent van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder gebruikt blijkbaar wel eens elektrische sigaretten, zo blijkt uit een steekproef van het Trimbos-instituut onder 18.386 personen. Hoe dit kan, dat weten ze niet.

Mogelijk beschouwen rokers het gebruik van de elektrische sigaret als minder schadelijk dan het roken van een normale sigaret of gebruiken zij de elektrische sigaret als hulpmiddel bij het stoppen met roken of om te kunnen roken op plaatsen waar het roken van een gewone sigaret niet is toegestaan. Het is voor mij namelijk overduidelijk waarom ze graag een elektronische sigaret tussen de lippen plaatsen. Het is gewoon de voortzetting van het gedrag dat door hun onbewuste wordt getriggerd op de momenten dat de persoon normaal gesproken een sigaret zou opsteken.

Ze zijn dus helemaal niet gestopt met roken, ze stoppen alleen een alternatief tussen de lippen. De aandrang blijft en de reactie daarop blijft ook. En dat is nu juist wat ik tijdens het online programma verander.

Wij halen letterlijk het gedrag weg.

Er is dan geen aanleiding meer om te roken. Je voelt dan geen behoefte meer na die maaltijd of voordat je in de auto stapt. De trigger is verdwenen en daarmee ook de behoefte om een sigaret te nemen. Helemaal weg, voor altijd. Nooit meer over nadenken, nooit meer met sigaretten bezig zijn. Dan ben jij een niet-roker. De meeste stoppers” komen niet verder dan een “ex roker” zijn. Ex rokers denken nog steeds aan sigaretten. Voelen nog steeds de drang, het genot. Zij zijn er nog lang niet vanaf.

Het probleem zit ‘m in de jeugd.

Alleen kinderen gaan namelijk roken. Heb je ooit een volwassene gekend die op latere leeftijd is gestart met roken?

Dat zijn uitzonderingen.

Alleen kinderen starten met roken. Het is stoer en je laat je vriendjes zien dat je chill bent. De ouders weten het vaak niet tot het te laat is. Het is dan al gedrag geworden.

Ruim 65 procent van de rokers heeft ooit een serieuze stoppoging ondernomen. Maar met proberen is het nog nooit iemand gelukt. Proberen houdt namelijk in dat je het niet echt gaat doen, je probeert het alleen. En als je het gewoon doet, dan heb je het niet geprobeerd toch?

Bij twee derde van de “stoppers” werd geen hulpmiddel of hulpmethode gebruikt. De rest gebruikte bijvoorbeeld nicotine vervangende middelen en medicijnen. Van de huidige rokers is acht op de tien van plan om in de toekomst “een keertje” te stoppen.

Maar ook hier geldt weer: het zal ze nooit lukken.

Want de mensen die het stoppen met roken uitstellen naar de dag van morgen, die proberen het alleen maar, ze doen het niet. Je stopt pas met roken als je het ook echt doet. Dan heb je het gedaan en niet geprobeerd.

Met een slagingspercentage van 86%, nodig ik iedereen uit die nu nog “probeert” of “uitstelt tot later” om nu te stoppen met roken, om het dus ook daadwerkelijk te doen. Meer dan een mailtje naar mij is daar niet voor nodig! Daarna ben jij een niet- roker. Het is geen issue meer voor je. Het doet je niets meer.

Klik hier als ik je verder van het roken af mag helpen.

Zodat jij het doet en niet probeert, zodat jij 2021 ingaat als niet-roker.

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book