Nieuwsgierigheid en focus

Nieuwsgierigheid en focus

Ik lees graag literatuur over onbewuste beïnvloeding en gedragsverandering. Elke keer haal ik daar weer nieuwe adviezen en technieken uit, die rokers kunnen helpen om te stoppen met roken. Die voeg ik dan toe aan mijn online programma of aan het nazorgprogramma, voor een optimaal resultaat.

Op die manier is mijn slagingspercentage inmiddels gestegen van 60% een paar jaar geleden tot 86% nu. Mijn doel is natuurlijk zoveel mogelijk rokers van het roken afhelpen, dus ik ga gewoon door op dit pad van verbetering.

 

Ik heb nu ook weer een leuk trucje ontdekt

Ene meneer Wouter de Jong, vertelt daarover in zijn boek “Mindgym – Sportschool voor de geest“. Dat vond ik een super interessant boek.

Stel je voor: Er staan drie bakken met ijswater. De kille koele koude blokjes ijs die erin drijven wazemen de koude van zich af. Alle drie de bakken zijn even diep en even koud. Er zijn drie proefpersonen die straks hun hand in het water doen. Zo lang mogelijk volhouden is de opdracht.

Maar elke proefpersoon krijgt een andere sub opdracht mee.

De vraag is nu welke van de drie het meeste effect heeft om de impuls de hand weer terug te trekken, gewoon onder controle te houden.

De eerste proefpersoon moest gepassioneerd terugdenken aan zijn eerste kus. Het helemaal weer terughalen. Met wie het was, hoe het voelde, wat er in zijn lichaam gebeurde op dat moment…. Alles. Een techniek die wij vaker gebruiken bij hypnotherapie.

Proefkonijn 2 moest vooral nieuwsgierig zijn naar de pijn die hij in de hand zou voelen terwijl die had in dat ijskoude water zat.

Proefpersoon 3 mocht alle lawaai maken wat hij wilde tijdens zijn ijskoude ondergedompelde periode. Hij mocht dus zingen of lachen of schreeuwen of brullen of vloeken. Maakt niet uit wat, als het maar geluid voortbracht.

 

Welke methode denk jij nu dat het meeste resultaat had?

Welke proefpersoon kon aanzienlijk langer in het ijswater verkeren dan de anderen?

Welke methode zou jij gebruiken om de impuls van het willen roken te onderdrukken?

 

Volgens Wouter heeft de wetenschap aangetoond dat “nieuwsgierigheid en focus” het langer volhoudt dan de andere 2 technieken.

Als je aandacht geeft aan de prikkel die je voelt, de impuls waar je liever niet aan toegeeft, dan kun je deze prikkel veel gemakkelijker overwinnen.

Doe dat ook eens als je op eigen kracht stopt met roken.

Kijk eens wat het effect hiervan is op jouw impuls om weer te roken.

Door met je aandacht naar de frustratie in je lijf te gaan, naar die leegte die je voelt, dat gemis van je vriendje, door even goed te voelen wat je op dat moment voelt en daar aandacht aan te geven, heb je er veel minder last van.

Doe het eens en vertel mij dan hoe het anders is voor jou nu.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book