New York - een experiment

New York - een experiment

Ik neem je even mee naar hartje New York. Naar een leerzaam experiment Van Stanley Milgram.


Het experiment

Één persoon kijkt daar op een druk kruispunt omhoog. Bijna niemand die hem passeert kijkt omhoog. Ze zijn wel wat gewend in Manhattan met toeristen die voor het eerst de wolkenkrabbers aanschouwen.

Maar nu kijken 4 mannen omhoog op diezelfde kruising. Het aantal kijkers verviervoudigde direct tot maar liefst 16!

Het is een bekend fenomeen van onbewuste beïnvloeding. Op websites bijvoorbeeld. Let maar eens op.


Een ander voorbeeld

Zie je een foto van iemand die jou recht aankijkt, dan heb je grote kans dat je wegklikt. Dat is niet prettig, behalve als je die persoon kent. Maar als die persoon een andere richting op kijkt, dan gaan jouw ogen óók die richting op. En dat is een krachtig middel om jou te beïnvloeden om je ergens voor in te laten schrijven of om op die ene duidelijke knop te klikken waar de persoon dan naartoe kijkt.


Gedrag van anderen is een bron van sociale beïnvloeding.

Had jij vroeger de juiste vriendjes? Rookten jouw ouders?


Rokers

70 procent van de rokers had 1 of 2 rokende ouders in de jeugdjaren. Zij kijken op dezelfde manier naar roken als hun ouders deden.

Wil jij niet dat jouw kinderen gaan roken?

Doe het dan ook nooit waar ze bij zijn. Sterker nog, doe het gewoon helemaal niet meer door ermee te stoppen. Dan heb je de grootste onbewuste beïnvloeding om te roken weggenomen. Dit geldt overigens ook voor grootouders, onderwijzers en andere beroepsgroepen die veel tijd met kinderen spenderen.

Want 70% van de rokers had in hun jonge jaren rokende volwassenen als voorbeeld.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book