Longkanker Eigen Schuld?

Longkanker Eigen Schuld?

Nieuwe Campagne Longkanker Nederland

Deze week lees ik een klein onbeduidend berichtje op nu.nl. Het gaat over een nieuwe campagne van Longkanker Nederland. En in dat stukje staat een aantal rake opmerkingen. Bijvoorbeeld dat longkanker patiënten niet om de kanker hebben gevraagd. Maar ook dat 80% van de longkankergevallen gerelateerd is aan roken. De cijfers spreken voor zich. Ondanks dat geloven veel cliënten die bij mij langskomen niet dat hun rookgedrag bij hun die kanker zal ontwikkelen.

Volgens Longkanker Nederland worden veel longkanker patiënten erop aangekeken dat ze de kanker “over zichzelf hebben afgeroepen” door te roken. Bij andere kankersoorten is dat niet de algemene indruk van de omgeving van de patiënten. Het is natuurlijk wel begrijpelijk. Als je rookt weet je namelijk dat dit slecht is voor je lichaam en je weet ook dat het de kans op kanker aanzienlijk verhoogd. Maar niemand gaat roken om deze kanker te ontwikkelen. De meeste mensen die ik zie, zijn gaan roken omdat ze stoer wilden zijn naar vriendjes toe. Of omdat de ouders ook rookten en het dus heel normaal was in het gezin om hieraan mee te doen. Pas als ze na verloop van tijd “verslaafd” zijn aan hun rookgedrag en de eerste familieleden of vrienden ontwikkelen kanker, krijgen ze spijt van hun keuze destijds en proberen ze te stoppen met roken. Ze proberen het wel, maar ze doen het dus niet. En dan krijgt de “verslaving” de schuld.

Ik ben het eens met Longkanker Nederland dat geen enkele longkanker patiënt heeft gevraagd om deze ziekte. Maar ik weet ook uit ervaring dat rokers tegen beter weten in, niet alles doen om van hun verslaving af te komen. Ze doen een poging en daarna misschien nog een keer een poging, maar al heel snel geloven ze in hun eigen sprookje “dat het onmogelijk is om te stoppen met roken omdat ze verslaafd zijn.”

Kijk verder dan je huisarts

Alleen de mensen die dat niet accepteren en die verder kijken dan de wachtkamer van de huisarts, die vaak niet verder komt dan niet werkende nicotinevervangers of zwaardere medicijnen met heel veel bijwerkingen, zoals Champix, blijken dan opeens wel van hun rookgedrag af te komen. In maar één sessie zelfs. Dus binnen twee uur zijn ze opeens een niet roker geworden. Uiteraard zijn dat de mensen die kiezen voor een hypnotherapie sessie bij Hypnosehuisamsterdam.nl.

Volgens Longkanker Nederland sterven jaarlijks 10.000 mensen aan longkanker. Vier van de vijf longkanker patiënten is een roker. Getallen die voor zichzelf spreken. Als je niet rookt, heb je dus 80% minder kans om aan longkanker te overlijden. Wil jij ook in die groep zitten? Wil jij ook zonder gedachten en zonder behoefte aan een sigaret verder leven? Wil jij ook dat je lichaam weer gezond en vitaal wordt? Doe dan meer dan die paar pogingen om te stoppen met roken en besluit nu dat je de meest krachtige techniek gaat toepassen die er is. Want bij de groep rokers die een sessie bij mij hebben afgenomen is maar liefst 80% na één sessie van het roken af. En 90% na twee sessies. Zij zijn dan ook een niet roker geworden. Hun omgeving zal ze niet meer veroordelen, maar juist de hemel inprijzen, omdat zij hebben laten zien dat zij het wel kunnen.

Oh ja: als je hier klikt, kom je overigens op dat onbeduidende berichtje van nu.nl.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book