Lampje-deugt-maar-niet

Lampje-deugt-maar-niet

Er was eens een lampje die niet wilde deugen. Hij heette Lampje-deugt-maar-niet. Lampje-deugt-maar-niet hangt al een jaar of vijf bij mij in de badkamer. Het is eigenlijk LED-Lampje-deugt-maar-niet, maar ik vind zijn naam dan veel te lang worden, dus hou ik het gewoon even op Lampje-deugt-maar-niet.

Dit lampje wordt geactiveerd door op een schakelaar te drukken. Dan gaat ie aan en uit. Tenminste, als ie zou gewoon zou deugen. Maar dit lampje is dus een beetje tegendraads. Ook als ik de dimmer knop in het rond draai, dan reageert ie zoals hij dat zelf wil. De ene keer wel, de andere keer niet. Soms direct, soms pas na een tijdje.

Laatst ging ik de badkamer in want ik wilde mij scheren. Ik drukte op de schakelaar, draaide meteen de dimmer op volle toeren, in de hoop dat Lampje-deugt-maar-niet meteen aan zou springen. Niet dus.

Geen licht te bekennen. Dus ik snel het extra spotlichtje boven de spiegel aangedaan, zodat ik toch nog redelijk goed kon zien wat ik deed.

Ongeveer vijf minuten later begon Lampje-deugt-maar-niet eindelijk te shinen. Uitslover. Gelukkig doet Lampje-deugt-maar-niet het meestal wel gewoon, maar af en toe wil ie dus niet deugen.

 

Ik kreeg vandaag een mooie reactie van een deelnemer aan mijn programma.

Die deed mij denken aan Lampje-deugt-maar-niet. Mijn programma was voor haar eigenlijk ook een soort van Lampje-deugt-maar-niet. Maar opeens sprong het lampje ook bij haar aan en is zij nu zomaar een niet-roker.

Dit was haar e-mail:

“Hoi Marcel,

Geen idee wat er is gebeurd, maar het heeft geholpen! Je hebt mij vorige week dinsdag weer aangemeld om bij de modules te kunnen. Netjes gekeken maar er veranderde niet veel. Het bleef een gevecht en ik was de hele dag met roken bezig. Zo erg dat ik van alles begon te verzinnen om toch te roken zonder dat anderen er last van hadden (stiekem dus).

Toen dacht ik echt nee, ik ga niet stiekem doen dat slaat helemaal nergens op. Zaterdag heb ik gefaald, ik vroeg iemand om een sigaret en voor ik het wist had ik er alweer 3 gerookt. Daarna moesten we op bezoek en ik wist dat daar al snel een biertje open werd getrokken en dat is dus iets wat ik zonder roken niet echt voor kan stellen. Uiteindelijk heeft dat rotmonster gewonnen en ik een pakje gekocht, deze was dezelfde dag nog op.

De volgende dag had ik nog een half pakje van een vriendin gekregen.
Zondag ging het weer goed, vriendlief was natuurlijk teleurgesteld en ik wilde het weer volhouden om niet te roken. Maar wetende dat die dingen in mijn zak zaten ben ik smiddags om 3 uur toch weer overstag gegaan. Mijn vriend begreep er echt helemaal niks van en dat zette me weer aan het denken.

Waar ben ik in godsnaam mee bezig?! Zo houd het natuurlijk nooit op.

En nu komt het…

Zondagavond heb ik de laatste sigaretten (stuk of 7) achter elkaar opgerookt, naar jouw filmpjes zitten kijken en ook nu wéér alles afgerond met de mp3.

En nu, sinds maandag ben ik een echte niet-roker! Zónder gevecht!

Ik snap er zelf helemaal niks van, maar het kwartje is gevallen! Nu kan ik het monster daadwerkelijk uitlachen en denken rot op!
Maar jeetje hoe moeilijk ik het vorige week had hoe simpel het nu is!
Ik blijf gewoon je sessie luisteren en de nazorg volgen, dus heb er alle vertrouwen in!

ow! Ik ben helemaal flabbergasted! Geweldig dit! Ik ben meestal zo hardleers dat ik bang was er nooit vanaf te komen!

Marcel super bedankt uit de grond van mijn hart!

Ik heb nu al zoveel bereikt! Dit is me nog nooit gelukt! Nu zorgen dat het alleen nog maar beter en makkelijker wordt.

Groetjes Anke”

 

Klik hier als jij ook van jouw Lampje-deugt-maar-niet af wilt, net als Anke!

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book