Krachtige oefening bij stoppen met roken

Krachtige oefening bij stoppen met roken

Er ligt een hond op de grond lekker in het zonnetje te slapen.

Zijn tong hangt uit zijn bek.

Je ziet zijn mooie tanden terwijl hij hijgend van de warmte van het lentezonnetje geniet.

Het is een pup van een week of 12. Met de voorpoten dwars over elkaar ligt hij lekker op zijn zijkant.

Zie je het voor je?

Stel je nu eens voor dat je een klein meisje bent van 8 jaar oud.

Je kijkt naar de hond en je wordt helemaal verliefd. “Wat een leuke teddybeer”, denk je. “Wat een schatje”. Je aait de hond die rustig blijft liggen kwispelen met zijn staart. Dan kijk je je vader aan en die weet op dat moment…. Oh jee…. dat wordt een hond. Voel je de verliefdheid?

Stel je nu haar broertje voor.

Ook 8 jaar oud. Het is een tweeling. Hij kijkt naar die tong uit die bek en ziet die scherpe tanden. “Oh jee”, denkt het jongetje. Hij kijkt naar de klauwen aan het einde van de poten en ziet een paar hele scherpe nagels. “Als ie me maar niet….” en je ziet het jongetje ineenschrompelen. Hij trekt zich terug. Dan ziet hij hoe de hond agressief met zijn staart heen en weer slaat op de grond. Hij wordt bang.

Dezelfde situatie, twee verschillende mensen, twee totaal verschillende reacties.

Hoe kan dat nou?

De waarheid is dat er een hond op de grond in de zon ligt te liggen. De rest is invulling. De rest is interpretatie. De rest is perceptie.

Het verschil is enorm. Het meisje wordt verliefd, de jongen wordt bang. Waardoor? Door de gedachten die zij zelf maken…

Zo werkt het ook bij rokers die weten dat ze moeten stoppen.

Mijn vent werkt vanaf de corona crisis thuis.

Dat is voor ons allebei even aanpassen. Hij zit aan de eettafel, ik achter mijn bureau.

De eettafel is nu omgetoverd tot werkplek. Met twee monitoren, een computer, een speciaal kastje om contact te maken met de bedrijfssystemen en heel veel snoeren. Stapels met catalogi en een headset op zijn hoofd.

Normaal gesproken rijdt hij elke dag 45 minuten heen en terug naar zijn werk. Anderhalf uur per dag, om 8 uur te werken.

Kun je niet eens een dagje thuiswerken?

Vroeg ik wel eens. Dat kon niet. Onmogelijk te regelen. Daar had hij de functie niet voor. En opeens is het zover. Deze crisis zal heel veel perceptie veranderen.
Wat is er nog meer onmogelijk volgens jou? Online stoppen met roken? Honderden zijn je al voor gegaan! Het is allemaal perceptie.

Het is maar hoe je tegen de dingen aankijkt. Wat zijn de voordelen van de huidige crisis voor jou? Denk daar eens over na? Welke perceptie had jij altijd die misschien helemaal niet klopt? En als je denkt aan stoppen met roken? Als je weet dat dat binnen een paar dagen al kan?

In de anderhalf uur die mijn vent nu niet meer onderweg is, kan hij bijvoorbeeld mijn online programma stoppen met roken volgen.

Zodat hij binnen 4 dagen een niet-roker is. Gewoon in de tijd die anders aan zijn baas zou zijn besteed.

Gelukkig heeft mijn vent dat programma niet nodig, maar jij wellicht wel.

Welke voordelen zie jij verder nog in de nieuwe werkelijkheid?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book