Ken jij deze uitdrukking?

Ken jij deze uitdrukking?

Ken jij deze uitdrukking: .. komt te voet en gaat te paard.. 

Ik hoorde hem voor het eerst in 2003 toen ik bij Albert Heijn werkte en Ahold binnen een weekend op het randje van een faillissement kwam te staan. De CEO van Albert Heijn sprak toen het personeel op het Hoofdkantoor aan en zei: "Onze goede naam komt te voet en gaat te paard." 


En zo was het

Een week daarvoor wat Ahold nog het paradepaardje van de beurs met jarenlang een stijgende beurskoers, maar nu was het opeens volledig in elkaar gedonderd en wilde niemand het nog hebben. Uiteindelijk leidde deze crisis destijds (gelukkig) tot mijn ontslag en tot de start van wat ik nu doe: Mensen op een simpele manier van het roken afhelpen.

Ik moest hier laatst aan denken rondom het debakel van Lil Kleine en Glennis Grace. 

"Je goede naam komt te voet en gaat te paard."

Opeens zie je allemaal grappen voorbij komen en trekt (bijna) iedereen zich (in ieder geval zakelijk) terug van beide personen. En terecht.


Je goede naam

Glennis kan een concertenreeks in Amsterdam op haar buik schrijven en de tour door Nederland zal ook niet zonder problemen doorgaan. Theaters willen haar niet meer hebben en potentiële kaartjeskopers krabbelen nog een extra keertje achter de oren. Het origineel is toch altijd leuker dan de cover.

Zo ook met dat pedante mannetje Lil Kleine die altijd dacht dat hij heel wat voorstelde. Hij had zichzelf zoveel gewicht toegemeten, dat hij nu falikant en totaal door het ijs is gezakt. 

Het wassenbeeldenmuseum heeft zijn beeld inmiddels laten omsmelten in 4 gelukkig toch nog 4 waxinelichtjes maar ze hebben wel alle vier een heel kort lontje. 

Ze dachten eerst nog dat ze maar 2 waxinelichtjes over zouden houden, maar gelukkig had Lil ook zijn beeld aardig weten op te blazen. Ze zijn beiden niet meer welkom op de radio. De streaming diensten hebben ook zojuist bekend gemaakt hun muziek niet meer te laten horen.

Een carrière komt dus te voet en gaat te paard.


Niet alleen negatief

Het gekke is dat deze uitdrukking niet altijd alleen maar negatief hoeft te zijn.

Want wat als iets te paard vertrekt wat je heel graag ziet vertrekken?

(Zoals ik heel blij ben dat beide personen nu eindelijk veel minder in the picture staan). 

Dan hoeft dat dus helemaal niet zo negatief te zijn.

Want weet je wat nog meer te paard weg kan gaat? Iets wat ook te voet is gekomen? Iets wat best wel even heeft geduurd voordat het compleet en onweerlegbaar krachtig aanwezig was en waar je maar niet vanaf leek te komen?

Inderdaad, jouw rookgedrag...

Want ook die komt te voet en gaat te paard...

Als je het tenminste goed aanpakt.


De juiste aanpak

Dat rookgedrag begint bijna altijd met dat ene eerste trekkie met dat ene vriendje of vriendinnetje. Het was niet echt lekker, maar de nieuwsgierigheid en de stoerdoenerij wonnen het.

Je nam een paar weken later nog een trekkie. En toen werden dat een paar trekkies. Daarna werd het een halve sigaret met een ander stiekem delen of af en toe ("als jij dat zelf wilde", dacht je toen nog wel) een heel sigaretje. 

Tot dat sigaretje opeens een eigen willetje kreeg en jij er niets meer over te zeggen had. Opeens rookte je er 20 of 30 per dag en kon je niet meer stoppen. Iedereen herinnert zich die eerste nog, niemand weet bij welke sigaret het te laat was en je een gigantisch probleem had veroorzaakt.

Althans, tot je de bron aanpakt... 

Want wat doet een brandweerman als eerste als er een grote brand is: 

Inderdaad, de gaskraan afsluiten. 


Wat doet een loodgieter als eerste als je plafond lekt? Inderdaad, het gat in het dak repareren. 

Wat doe jij dus als eerste als je wilt stoppen met roken? Inderdaad, de bron uitschakelen.


De bron uitschakelen

De bron uitschakelen doe je niet met medicijnen of nicotinevervangers. Daar ben jij inmiddels ook wel achter. Ook niet door "wilskracht" in te zetten. 

Dat zijn allemaal lapmiddelen die met een beetje geluk een beetje effect hebben, maar meestal niet of niet voor lange tijd.

De bron uitschakelen doe je door het rookgedrag dat jij jezelf hebt aangeleerd, uit te schakelen. Tussen je oren. Zodat je geen gedachte en geen behoefte meer hebt aan een sigaret. Want als dat jouw nieuwe situatie is, steek jij er dan nog eentje op? 

Nee natuurlijk niet. 

En daarom zijn al duizenden rokers met mijn online programma in één keer gestopt met roken. Omdat zij als eerste samen met mij het gaslek hebben gezocht en gedicht en daarna pas zijn gaan blussen. 

Omdat zij de knop tussen de oren hebben omgezet.

Met mijn hulp uiteraard. Want als het eenvoudig was om zelf die knop om te zetten, dan lukte het bij veel meer rokers op wilskracht. 


Wil jij dat ook? Schrijf je dan vandaag nog in.


Samen gaan we dan op zoek naar die knop en jij zet m dan vanzelf een keertje om. Ik zal je precies vertellen wat je daarvoor moet doen. Zodat ook jij geen gedachte en geen behoefte meer hebt aan een sigaret.

Want dat wil jij toch ook?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book