Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Mijn stelling is: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Dat zeg ik nu ik zelf nog steeds aan het herstellen ben van een zware griep en nog steeds last heb van heftige duizelingen. Maar het gaat wel elke dag beter nu. Omdat ik het rustig aan doe en stap voor stap vooruit ga.

Bewust.

Onder begeleiding.

Maar je hoeft dus niet ziek te zijn om beter te worden. Je moet wel een doel stellen om beter te worden. Beter dan je nu bent.


Mijn doelstelling

Zo heb ik de afgelopen jaren hulp gezocht bij mijn doelstelling. Om zoveel mogelijk rokers van het roken af te helpen. Ik deed dat altijd alleen en dan kon ik honderden rokers per jaar van het roken verlossen.

Nu doe ik het met een team en verlos ik duizenden rokers van het rokersjuk. Ik heb een krachtig online programma ontwikkeld, ik werk samen met een "Virtuele Assistent" die veel taken van mij overneemt. Zij denkt met mij mee denkt en corrigeert me waar nodig. Ik heb een IT man die ervoor zorgt dat mijn online programma continue up to date is en fantastisch werkt en ik heb een team die de volledige marketing verzorgt.

Zodat ik me bezig kan houden met de dingen waar ik goed in ben, waar ik energie van krijg. Zodat ik steeds meer rokers van hun rokersgalg kan verlossen.

Welk doel heb jij? Welke stappen zet jij om dat doel te bereiken?

Of wacht jij ook gewoon tot je de eerste tekenen krijgt dat je inmiddels allang ziek bent. Je bent zeker niet de eerste roker die bij mij komt als het eigenlijk al te laat is. En toch stoppen ze dan allemaal met roken.

Raar toch?


Wat wil jij?

Lezers van mijn e-mails, kijkers naar mijn gratis webinar en lezer van mijn blogs willen graag stoppen met roken. Althans, dat zeggen ze. Jij ook. Maar de praktijk zegt iets anders. Je blijft m namelijk opsteken.

Je wilt dus helemaal niet stoppen. Gebaseerd op je gedrag, is stoppen (nog) niet jouw intentie. Anders had je wel stappen gezet.

Je wilt alleen maar de schijn ophouden dat je wilt stoppen. Jezelf het idee geven dat je ermee bezig bent. Jezelf belazeren. Dat is heel wat anders.

Je steekt steeds je hakken én je kop in het zand. Zodat je de betonnen muur niet ziet waar je wel regelrecht met volle vaart op afdenderd.

Je kunt het niet, je wilt het niet. Dat is wat je jezelf wijsmaakt. Omdat je jezelf nooit hebt bewezen dat je het prima kan. Met begeleiding waarvan je weet dat het een hele grote kans op slagen heeft.

Kun je mij een argument geven waarom ik nog verder met jou zou gaan nu?

Waarom ik je nog langer zou willen inspireren om te stoppen met roken?


Denk daar eens over na

Ik weet het namelijk niet meer. Ik geloof dat iedereen van waarde is maar ik wil niemand met tegenzin inspireren. En dat gevoel krijg ik wel een beetje bij jou nu.

Wat zou je missen als je bent gestopt met roken? Denk daar eens serieus over na.

Nee, niet doorlezen, even neerleggen en nadenken. Al is het maar een paar minuten!


Wat zou je willen missen als je bent gestopt met roken? Denk daar ook eens over na.

Hoe kan het dat de antwoorden bij de tweede vraag altijd meer en belangrijker zijn dan de antwoorden op de eerste vraag?

Hoe kan het dat je de antwoorden op de eerste vraag ook kunt krijgen door te stoppen met roken en andere dingen te doen en dat je de antwoorden op de tweede vraag alleen maar krijgt door te stoppen met roken?

Heb je daar wel eens over nagedacht?

Doe dat dan eens. Haal je kop uit het zand en DENK!


Illusies

Alle antwoorden op die eerste vraag zijn namelijk illusies. Alles wat je daar verzint klopt niet en is volledig te weerleggen. Op elk antwoord dat je daar geeft is een alternatief mogelijk waarbij je niet rookt. Die hetzelfde effect oplevert. Je hebt de sigaret daar dus helemaal niet voor nodig.

Hoe kan het dan dat je nog steeds rookt? Dat je dat nog steeds gelooft?

Wat is het allerbelangrijkste als je weet dat de antwoorden op de eerste vraag allemaal luchtballonnen zijn. En dat de antwoorden op de tweede vraag allemaal van levensbelang zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor alle mensen om je heen? Voor jouw levensgeluk en voor die van je naasten?

Veel rokers realiseren zich niet dat ze het eigenlijk helemaal niet druk hebben. Dat ze eigenlijk geen of weinig stress hebben. Maar dat ze zich druk maken. Stress creëren. Dat ze de stress die ze ervaren zelf ontwikkelen omdat hun lichaam met stress reageert op de nicotine die ze zelf naar binnen zuigen!


Vele rokers gingen je al voor

Alle rokers die ik van het roken heb afgeholpen hebben het ervaren. Zij hadden binnen 3 weken bijna geen stress meer. Terwijl ze altijd dachten dat ze vol stress zaten. In werkelijkheid was het de nicotine in hun brein die ze dat gevoel gaf. En de kortstondige verlossing van dat gevoel bij elke eerste haal van een nieuwe sigaret deed ze geloven dat het echt waar was.

Overtuigingen zorgen voor gedrag. Gedrag zorgt voor verandering. Hoe verander je dan de overtuiging? Ik ben er al mee bezig sinds je jezelf hebt ingeschreven voor het gratis webinar. Maar jij luistert niet. Jij gaat over op de orde van de dag en steekt er gewoon weer eentje op.

Wat vindt jij ervan dat je rookt?

Wat is jouw verhaal om door te roken?


Life isn't everything, it's the only thing. 


Stop met roken of zeur niet langer en accepteer de consequenties van jouw keuze om door te roken. Accepteer de gevolgen in jouw toekomst.

Jouw toekomst!

Ben jij een droeftoeter of een bruistablet? Ga jij voor leven vol energie en gezondheid of voor zieligheid troef en een pijnlijk veel te vroeg einde?

Kun jij tevreden zijn als je nu dood zou gaan? Rook dan vooral lekker door.

Als er zaken zijn waar je dan spijt van zou hebben, stop dan nu met roken en pak die dingen op. Doe er iets aan. Nu.

Voordat het ook voor jou te laat is.

Ik help je graag zo snel en makkelijk mogelijk van het roken af. Het enige wat je daarvoor moet doen is doorklikken op mijn oplossing. Dan ben ik het team dat jou verder helpt richting jouw doel: een rookvrij en stressvrij leven


Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book