Ik heb maar één doel

Ik heb maar één doel

Ik heb maar één doel, ik heb maar één missie en dat is Nederland zo snel mogelijk rookvrij maken. Elke roker die met mijn hulp gemakkelijk stopt met roken, is meteen een ambassadeur. Zij sturen allemaal hun rokende vrienden en familie naar mij toe.

Daar ben ik heel blij mee, want ik wil dat zoveel mogelijk rokers weten dat het heel gemakkelijk kan zijn om te stoppen. Als je maar weet hoe. Als je die knop tussen de oren maar omzet. 


Reacties op Facebook

Dus post ik regelmatig inspirerende e-mails op Facebook, mail ik jouw ook  dagelijks om je te pushen om eindelijk eens voor jezelf te kiezen en reageer ik ook zoveel mogelijk als ik daar weer reacties op krijg.

Op Facebook zijn de reacties vaak niet mals. 

Rokers voelen zich snel in een hoek gezet. Alsof ik ze verplicht om te stoppen. Wat helemaal niet zo is, want ik richt mij op slimme rokers zoals jij, die wel begrijpen dat er maar één keuze is. 

Negatieve reacties zoals: "Ik wil wel stoppen, maar krijg het niet voor elkaar, heb pleisters gehad en pillen, wil er nu geen geld meer aan uitgeven."

Toch jammer dat zoveel rokers nog steeds kiezen voor methoden die niet zo goed werken, terwijl er zoveel methoden zijn die wél werken.

Of de reactie over alcohol en drugs: "Alcohol en drugs maken meer kapot dan roken, waarom ga je die mensen niet lastig vallen met je geouwehoer? "

Dat roken 20.000 doden per jaar oplevert en alcohol en drugs niet meer dan 100, daar kijken ze dan niet naar. 

Als ik voorreken dat een gemiddelde roker 2.600 euro per jaar kwijt is aan het zichzelf vergiftigen, dan reageert iemand met: "Net effe uitgerekend. Ik kom op 1003 euro per jaar. Geen idee hoe jij op 2.600 euro komt. Je liegt en bedriegt."

En dat zijn dan nog de "gewone" reacties.


Over de rug van rokers

Want wat dacht je van: "Wat een lulhannes ben jij zeg, dat je over de rug van rokers giga rijk wordt. Ik trap er niet in. Ik rook lekker door. Ga iemand anders vervelen met je kutadvertentie."

Je moet een dikke huid hebben als je voor rokers alleen maar het beste voor hebt. Gelukkig weten de deelnemers aan mijn programma die wel gemakkelijk zijn gestopt inmiddels beter. 

Dat ik bijvoorbeeld alles doe om jou van het roken af te helpen. 

Dat ik je niet loslaat als je het programma eenmaal hebt afgerond. 

Dat ik er altijd voor je ben tijdens het programma.

Dat niet ik maar jij heel veel geld overhoud omdat je daarna nooit meer rookt.


Deze week kreeg ik onderstaande reactie op mijn Facebook. En daar kan ik het alleen maar heel erg mee eens zijn. 

Dank je wel Patricia voor je welgemeende, oprechte en volledig ware reactie op al die andere reacties. Ik ga gewoon door om rokers van hun rookgedrag af te helpen. Jij hebt mij weer inspiratie gegeven om door te gaan.


Patricia mailt mij het volgende:

"Ik lees met tranen in mijn ogen al deze reacties hier. Ook ik had moeite met stoppen met roken. Uitstellen. 6 maanden gestopt met begeleiding en nicotine pleisters. Gelukkig van blij, nooit meer. Ik kon het me niet voorstellen. Door een zware stress toestand toch weer gaan roken. 

Ach eentje. 

Later werd dat een pakje. Van pakjes naar shag toen weer afbouwen en toch weer begonnen. Ik kreeg het benauwd. Zo snel mogelijk stoppen dan red ik het wel. Bij jou zou dat niet overkomen, zei ik vechtend tegen de sigaret en tegen het schuldgevoel. 

De druk. 

Ach morgen doe ik het wel. Honderdduizend valkuilen heb ik gehad en állemaal ingetrapt om vervolgens weer met de harde realiteit geconfronteerd  te worden. 

Weer in één keer stoppen met roken. Weer die beslissing en dan?

Ik stond smorgens op kreeg geen lucht meer. Ik dacht dat zal wel een kou zijn tot ik twee dagen later met de ambulance werd weggehaald. Had een begin van klaplong en COPD door het roken.

De schade moet nog in kaart gebracht worden. COPD is onomkeerbaar. Hoe vaak had ik dat niet gehoord en ook gezien in mijn eigen omgeving. Maar mij gebeurd dat niet. Nee, natuurlijk niet. 

HELAAS DUS WEL.

IK KAN MIJN HAREN UIT MIJN KOP TREKKEN . DIT IS DIE SIGARET NIET WAARD. HELAAS ONOMKEERBAAR. COPD STOPT NIET HET IS EEN SLUIPMOORDENAAR. SCHADE STABILISEREN EN STOPPEN MET ROKEN. STOPPEN HET WOORD ALLEEN AL. WAS IK ER MAAR NOOIT AAN BEGONNEN. ERGSTE EN IRONISCHE IS IK WIL NIET MEER ROKEN.

Had ik over het programma van Marcel maar eerder gehoord. De longarts heeft mij er nu op gewezen, want hij heeft al meerdere rokers zien stoppen met Marcel. Voor mij is het te laat. Maar ik ga wel stoppen. Om de schade nog zoveel mogelijk te beperken."Als ik deze reactie van Patricia vergelijk met de duizenden rokers die wél op tijd zijn gestopt, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn dat jij ook een intelligente roker bent, die weet dat er wél een oplossing is die werkt. 

Een oplossing die je binnen 14 dagen van het roken afhelpt. 

Een oplossing die ervoor zorgt dat je geen geld meer uitgeeft aan sigaretten.

Een oplossing die je gezond houdt. Vol energie, vol levenslust. Een niet-roker. Geen enkele gedachte en geen enkele behoefte aan een sigaret.


Of wil jij net als Patricia eindigen? Nee toch.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book