--> Ik hoop dat ik de Eiffeltoren in Parijs ga zien dit jaar.

Ik hoop dat ik de Eiffeltoren in Parijs ga zien dit jaar.

“Ik hoop binnenkort te stoppen.”
“Ik hoop dat het nu wel lukt.”
“Ik hoop dat ik het vol ga houden.”

De hoop is volop aanwezig. Vooral onder de rokers.

Er is een uitdrukking in de Russische taal: “De hoop sterft als laatste”. En dat is ook zo. Je blijft altijd hopen op verbetering, op verandering. Op inzicht, op vergeving, op geluk of op liefde.

Hopen op zich is passief.

Je zit in een stoel en je hoopt dat je binnenkort stopt met roken.
Je praat met een vriendin en je zegt dat je hoopt dat het nu wel gaat lukken.

Voor hoop zelf hoef je dus niets te doen. Alleen maar te hopen.

Als je wilt dat de hoop uitkomt, dat je resultaat boekt, dan zal je wel effe actief moeten worden.

Dan moet je een route uitstippelen. Een eerste stap zetten.

“Ik hoop dat ik de Eiffeltoren in Parijs ga zien dit jaar”.

Je moet er alleen wel wat voor doen (vooral nu met het bijhouden van alle Corona regels).

Dat geldt ook voor de hoop van rokers. Zolang je het houdt bij alleen maar erover denken en het af en toe uitspreken, is er weinig hoop dat jouw hoop uit gaat komen.

Als je nu de eerstvolgende stap zet in de richting van jouw doel, dan is jouw hoop opeens wel binnen handbereik. Dan kan het zomaar zijn dat het er op een dag is.

Dan sta je voor die Eiffeltoren, dan ben je een niet-roker.

Je moet er alleen wel iets voor doen. Zet dus nu die eerste stap naar je uiteindelijke doel en schrijf je hier in voor mijn gratis webinar.

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West.Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie.Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer.Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012.Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down