Huisarts onder Hypnose (met video)

Huisarts onder Hypnose (met video)

Huisartsen weten maar al te goed dat roken niet gezond is. Als er één groep mensen is die precies weet wat de effecten van teer en nicotine in je lichaam zijn, dan is het wel de groep huisartsen. Maar ze zijn ook vaak sceptisch over alles wat niet “wetenschappelijk” is aangetoond. Tijdens de studie leren ze meer over geneesmiddelen en chemicaliën dan over de kracht van het onbewuste en over voeding.

Huisarts wil stoppen met roken

Vorig jaar werd ik benaderd door iemand uit Twente. Of is het de Achterhoek? Ik haal die twee altijd door elkaar. Hij belde mij op om een afspraak te maken voor stoppen met roken. Toen ik hoorde waar hij woonde, zei ik dat hij waarschijnlijk ook wel iemand meer in de buurt zou kunnen vinden. Maar hij wilde persé bij mij, want hij had al diverse sites bekeken van hypnotherapeuten en mijn site was volgens hem zeer professioneel en ik was in zijn ogen ook de specialist op het gebied van Stoppen-met-Roken via hypnose. Dat laatste is inderdaad waar. Ik ben een specialist op dit vakgebied, met een aanzienlijk hogere slagingskans dan bij de meeste collega therapeuten.

Dus maakte we een afspraak.

Huisarts op de bank

Daar zat ie dan. De man uit het oosten van het land. Na een korte kennismaking begreep ik al snel dat ik te maken had met een gepensioneerde huisarts die zijn hele werkzame leven een eigen praktijk heeft gehad. Dat was dus wel even een dingetje voor mij. Want vooral bij stoppen met roken, is het voorgesprek dat ik heb net zo belangrijk als de hypnosesessie zelf.

In het voorgesprek vertel ik mijn cliënten namelijk precies hoe alles werkt. Hoe jouw lichaam werkt, hoe je brein werkt, wat voor effect nicotine heeft op je lichaam en brein, waarom je een “verslaving” voelt, maar het eigenlijk helemaal geen verslaving is, etc. Ik vertel ook hoe je zenuwcellen met elkaar communiceren, ik vertel over neurotransmittors en hormonen die vrijkomen vanuit bepaalde klieren op bepaalde momenten. Ik vertel over chemokuren en over medicijnen en zo ratel ik meestal wel snel een uurtje vol.

Maar dat had ik tot nu toe nog nooit bij een huisarts gedaan. Ik ben maar een simpele hypnotherapeut en ben geen medicus. Ik heb geen medicijnen gestudeerd en ook geen biologie. Toch weet ik uit zelfonderzoek precies hoe alles werkt en kan ik ook precies uitleggen waarom een roker voelt wat hij voelt en waarom een roker na mijn sessie bijna altijd meteen een niet-roker is geworden. Maar deze man wist hoe het werkte.

Voor mij dus een uitdaging. Ik heb hem daarom in het begin van mijn voorgesprek gevraagd om mij vooral te corrigeren daar waar nodig, of aan te vullen, daar waar ik niet helemaal volledig ben. Met andere woorden, ik wilde graag dat deze huisarts zou bevestigen dat ik inderdaad de waarheid vertel. En dat bleek ook zo te zijn. Tijdens mij hele verhaal knikte deze huisarts instemmend, gaf mij zelfs nog extra detailinformatie die ik nu ook weer gebruik en aan het einde van het voorgesprek bevestigde hij dat ik inderdaad precies vertelde zoals het allemaal werkt. Voor mij toch wel een opluchting.

En ondanks dat deze huisarts in zijn carrière honderden patiënten heeft aanbevolen om vooral te stoppen met roken, was het hem ook nog nooit gelukt. Hij heeft alles geprobeerd. Dat is natuurlijk makkelijk, want hij kon zijn eigen recepten voorschrijven. Medicatie werkte niet, pleisters werkte niet, kauwgom werkte niet. Cold Turkey afkicken werkte niet. Langzaam aan afbouwen werkte niet. Hij werd er helemaal gek van.

Tot hij via een gezamenlijke kennis op mijn pad kwam. We hebben één sessie gedaan, van een uur voorgesprek en een uur therapie. Ik hoorde al vrij vlot van onze gezamenlijke kennis dat de huisarts inderdaad direct na de sessie een niet-roker was geworden. Hij heeft geen enkele gedachte meer aan een sigaret. Hij voelt geen enkele behoefte meer aan een sigaret. Het doet hem helemaal niets meer.

Recent nam hij zelf ook even contact op. Het is nu 9 maanden geleden dat hij bij mij is geweest en hij is al 9 maanden een gelukkige niet-roker. Hij heeft zelfs een korte video boodschap voor me gemaakt. Wat is het leven toch mooi als je mensen kunt helpen hun doel zo gemakkelijk te laten bereiken. Zeker als ze het zelf maar niet voor elkaar kregen. En dat met de kracht van hun eigen onbewuste. Want zonder dat onbewuste, had ik het ook niet gered. Weet je wat, ik laat Jan Joost gewoon zelf even aan het woord:

Heb jij ook interesse om net als Jan Joost van het roken af te komen? Klik dan hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book