Hordelopen, wat een sport!

Hordelopen, wat een sport!

Ik zag laatst op TV een sportprogramma over hordelopen. Da's een aparte sport zeg! Ga eens even mee in mijn verbazing en kijk hoe jij zelf dezelfde fouten ook maakt. Hordelopen.


De uitdaging

Kijk, ik snap dat het een uitdaging is om ergens de beste in te zijn. Echt waar.

Ik snap dat, al heb ik daar zelf gelukkig geen last van. Ik ben een prima verliezer en daarmee geen leuk persoon om spelletjes mee te spelen, want ik word nooit fanatiek, speel nooit vals, laat me nooit meeslepen en vind het geen enkel probleem om niet de winnaar te zijn. Tot grote frustratie van mijn vrienden die wél moeten winnen en mijn laconieke houding tijdens het spel frustrerend vinden.

Ondanks dat, kan ik me echt wel voorstellen dat het voor anderen geweldig moet zijn. Zo snel mogelijk een rondje hardlopen. Aan het einde bij de finish als eerste over de streep gaan. Heel hard mogen juichen en de waardering in ontvangst nemen van een publiek dat jou opeens op handen draagt. 

Daar kan ik me dus echt wel iets bij voorstellen.

Maar nu is je doel om zo snel mogelijk bij de finish te komen en wat doe je? 


Hordes

Je plaatst op de route allemaal hobbels. Hordes. Om het jezelf zo moeilijk mogelijk te maken om tot de finish te komen. Bij elke horde moet je in vol tempo opspringen. Bij elke horde loop je risico dat je flink op je bek gaat en dat alleen maar om als eerste bij die finishlijn aan te komen.

Snap jij dat? Ik in ieder geval niet.

De hordeloper. Wat een sukkel zeg.


Doel

De hordeloper heeft een doel. Maar om dat doel te halen zet hij eerst al die belachelijke hordes neer. Tijdens zijn race pakt ie steeds weer een nieuwe horde. Wanneer komt hij erachter dat al die hordes helemaal niet nodig zijn?

Wanneer snapt de hordeloper dat in één keer doorrennen een veel betere tijd oplevert? Zodat je direct en veel sneller je doel bereikt. Het juichen van het publiek is echt niet anders met of zonder horden toch?

Rokers zijn ook net hordelopers. Ook zij hebben een doel. Stoppen met roken. Maar in plaats van direct en in één keer naar de finishlijn te lopen, zetten zij ook allemaal hordes op de route neer.


Uitstellen bijvoorbeeld. 

"Op mijn verjaardag ga ik starten". 

"Op 1 januari is het toch handiger." 

"Laat ik met Stoptober meedoen". 

"Eerst ga ik meer bewegen, dan komt het roken vanzelf". 

"Eerst ga ik minder drinken". 

"Eerst ga ik het met een e-sigaret proberen". 

"Eerst afbouwen". 

"Ik ga gewoon naar de de huisarts voor medicijnen". 


Allemaal hordes. Met als enig resultaat dat de finishlijn nooit wordt gehaald, of met heel veel vallen en opstaan. Grote kans dat ze tijdens de race dood neervallen. 


Hoelang blijf jij nog hordes plaatsen?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book