Hoe lang werkt dat online stoppen met roken programma eigenlijk?

Hoe lang werkt dat online stoppen met roken programma eigenlijk?

Laatst belde Elles mij. Elles heeft COPD fase 2 en moest van de longarts stoppen met roken. Hij wilde meer weten over mijn online programma. Terwijl hij hoestend aan de telefoon zat, zei hij met een diepe rauwe schurende stem dat hij zich kon voorstellen dat het toch minimaal wel een paar weken werkt.

“Maar hoe zit het daarna? Hoe lang blijf ik dan een niet-roker?”

Tijdens het gesprek bleek dat Elles geen hij maar een zij was. Foutje van mijn kant. Sorry Elles. Ik vond je al een rare naam hebben voor een man.

Ze vertelde dat ze het bij alle pogingen altijd wel een paar weken kon volhouden, maar uiteindelijk toch altijd weer voor de bijl ging. Waarom zou dat nu opeens anders zijn?

Toen vertelde ik haar dat dat precies de reden is waarom het met mijn programma bij de meeste deelnemers juist wel lukt en op eigen kracht dus niet. Want op eigen kracht is het letterlijk “volhouden”.

Waarom?

Omdat je hersenen al jarenlang dat rookgedrag vertonen, dat je nu opeens heel bewust niet meer doet. Je hersenen hebben nog steeds die behoefte om dat gedrag te doen en dus die gedachten te maken om dat voor elkaar te krijgen. Ze doen opeens iets niet wat jij wel altijd deed. En dat voel jij. Als een gemis. Dat voel jij dus in je hele lijf. Het voelt als stress.

Nou, hou dat maar eens tegen met wilskracht. Dan is het dus echt volhouden. En als je moet “volhouden”, dan ga je toch weer een keer voor de bijl. Deelnemers aan mijn programma voelen na afsluiting (bijna) helemaal geen behoefte meer en hebben ook geen gedachten meer aan sigaretten.

Dat is nog eens andere koek.

Dan is er dus ook geen sprake meer van “volhouden”. Dan doe je het gewoon. Want je hebt die behoefte niet meer.

Je brein heeft namelijk een ander programmaatje geïnstalleerd. Je hebt het knopje tussen de oren omgezet. En in dat andere programmaatje mis je die oude gewoonte niet en dus voel je ook geen stress en heb je ook geen gedachte of behoefte meer.

Daarna is het dus business as usual, alleen rook je niet meer. En dat heb je zelf niet eens door. Zo gemakkelijk is het. Maar alleen als je dat knopje hebt omgezet. En daar helpt mijn online programma dus bij.

Wil je ook meedoen met mijn online programma? Dat kan. Klik dan hier en schrijf je in.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book