Hoe een bedrijf in één keer geen rokers meer kent

Hoe een bedrijf in één keer geen rokers meer kent

Het is maandag 2 november. Ik zit in de auto op weg naar een bedrijfssessie stoppen met roken bij Cladding BV in Oosterhout. Een groot bedrijf in dak- en gevelbekleding. Mannen en vrouwen die met de poten in de modder staan. Die zonder poespas hun ding doen en gevels van bedrijven, kantoren en winkelpanden voorzien van de meest prachtige nieuwe gevelbekleding.

Echte werkers dus. Vergelijkbaar met de bouw. Stoere mannen en vrouwen met een overall aan, grote kisten aan hun voeten met een stalen neus en uiteraard zo’n guitig geel gedachtenpan dekseltje op hun hoofd.

Mensen waar we op kunnen bouwen. Mensen die Nederland hard nodig heeft.

Helaas ook mensen waar relatief veel wordt gerookt.

Uit onderzoek blijkt dat “lager” geschoolden meer roken dan “hoger” geschoolden. Ik vind dat altijd een beetje een vreemde indeling, “lager en hoger geschoold”.

Het geeft onbewust meteen een hiërarchie aan. Alsof de een beter is dan de ander.

Maar dat is zeker niet zo.

Kijk, ik ben dus “hoger” geschoold met mijn universitaire opleiding. Maar laat mij vooral geen elektriciteit aanleggen, want dan ontploft de boel.
Sterker nog, bij het vervangen van slechts een kroonsteentje heb ik het voor elkaar gekregen een opdonder van jewelste te krijgen en veroorzaakte ik een volledige stroom lockdown in mijn appartement.

Toen ik 17 was, maaide ik wekelijks het gras bij een bejaarde buurvrouw.
Op een dag sprong haar waterleidingkraan. Paniek in huis, paniek bij mij.
Wat moet ik doen? De buurjongen, die met zijn LTS “lager” was opgeleid liep meteen naar de hoofdkraan en draaide die dicht.

Oh ja….

Een paar jaar geleden was onze gootsteen verstopt. Dus ik een teiltje onder de zwanenhals gezet voordat ik deze uit uit elkaar ging halen, om al het water dat erin zat op te vangen. Gooi ik dat vervolgens in één zwaai weer terug in de gootsteen waardoor het kastje alsnog kleddernat was.

En dat noemen ze dan “hoger” opgeleid. Laat me niet lachen!

In mijn ogen is dus niemand “lager” opgeleid dan een ander. Iedereen functioneert op zijn vakgebied beter dan anderen. Ongeacht de opleiding. De een is technisch opgeleid, de ander theoretisch. Een veel betere indeling.

Bij Cladding zijn het dus vooral mensen met een technische achtergrond. Maar daar zitten relatief dus ook veel rokers. Bij toeval zijn twee medewerkers beiden apart van elkaar een keer bij mij in een groepssessie stoppen met roken geweest. Beide medewerkers zijn direct daarna inderdaad in één keer gestopt.

Toen de baas dit hoorde, nam Cladding contact met mij op. De baas wilde zijn rokende personeel dit heel graag aanbieden. Of ik op locatie een bedrijfssessie wilde organiseren…

Dus daar zat ik onderweg naar Oosterhout. Altijd spannend!

Ik hoor nog hoe een grote vent met een blauwe overall op de eerste rij tegen me zegt dat ie helemaal niet in al die poespas gelooft, maar ja, als de baas het toch betaald….

Vanochtend heb ik de stoute schoenen aangetrokken om het resultaat van de sessie te horen. Ik belde ze op. Altijd spannend. Ik merkte dat ik het telefoontje al een paar dagen aan het uitstellen was, want stel je voor dat het dit keer niet is gelukt…

Vanochtend dus toch maar gebeld.

En wat denk je?

Iedere deelnemer aan de sessie is dus gestopt. 100% score. Ze zijn razend enthousiast. Dit is het 2e bedrijf waar ik bij 100% succesvol ben. Ik ben supertrots op de mensen van Cladding. Want zij hebben het gedaan. En ze zitten ook nog allemaal in de 5 weken dagelijkse nazorg. Ze hebben dat eigenlijk helemaal niet meer nodig, maar het versterkt wel de niet-roker die ze inmiddels tussen de oren allemaal al zijn.

Zij zijn trots op zichzelf, ik ben misschien nog wel trotser op hun.

Denk jij dat een groepssessie ook beter bij jou past?
Denk jij dat live bij jou meer effect heeft dan mijn online programma?

Volgend jaar gaan we maar vier live groepssessies organiseren. Volledig volgens de Corona regels uiteraard. De eerste is in februari. Dan kun jij in twee uur tijd al een niet-roker zijn. Net als het voltallige personeel van Cladding.

Heb je interesse, mail mij dan gewoon even. Dan krijg je van mij een seintje als de inschrijving open gaat. Want door Corona zijn we helaas beperkt in het aantal rokers dat ik van het roken af kan helpen. En wie het eerst komt, wie het eerste maalt.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book