Het voelt alsof ik heel veel tijd en geld overhoud nu

Het voelt alsof ik heel veel tijd en geld overhoud nu

"Het voelt alsof ik heel veel tijd en geld overhoud nu".  Dat zegt een deelnemer aan mijn online programma in een leuke e-mail die ik deze week ontving. Ze vertelt mij over de voordelen die ze nu al ondervindt omdat ze een niet-roker is.

Nu al. Vorige maand was ze namelijk nog een stugge roker, maar nu niet meer. Binnen 8 dagen heeft ze mijn online programma afgerond en was meteen een niet-roker. 


Geen enkele gedachte of behoefte meer aan een sigaret

Ze dacht eigenlijk dat het een beetje flauwekul was, toen ik haar in het programma vertelde dat haar geur en smaak als roker bijna helemaal weg zijn en deze weer volop terug zullen komen na afronding van het programma.

Nu geniet ze volop van de volle smaak van haar eten. Ze is totaal verrast hoeveel meer ze nu proeft ten opzichte van toen ze nog een rookster was. 

"Alles smaakt veel beter. Alles is veel lekkerder nu", zegt ze letterlijk.

En dat niet alleen, ze ruikt nu ook veel meer. Ze liep vorige week in het bos na een fikse regenbui. De geur van het natte bos, de rottende bladeren en de vochtige grond bracht tranen in haar ogen. Ze kreeg allemaal mooie herinneringen aan wandelingen vroeger met haar helaas te vroeg overleden echtgenoot. Onbetaalbaar.


Als ze dit had geweten, dan was ze veel eerder gestopt met roken

Gelukkig weet ze het nu. En jij dus ook. 

"Het voelt ook alsof ik heel veel tijd en geld overhoud", schrijft ze. Dat voelt niet alleen zo, dat is ook zo. Ze rekent mij even heel snel voor dat ze ongeveer 30 sigaretten per dag rookte. Elke sigaret kostte haar minimaal 6 minuten. Op het werk met collega's was de rookpauze meestal 10 minuten. 

30 x 6 minuten is 180 minuten. Per dag! Zij besteedde dus 3 uur per dag aan roken. Als je gemiddeld 8 uur slaapt, dan hou je nog maar 16 actieve uren per dag over. En daar pafte zij dus gewoon 3 uur van weg. 

Da's bijna 20% van haar levenstijd!! Per jaar zijn dat 73 dagen! 73 dagen per jaar dat ze alleen maar bezig was met roken. Holiemolie wat een weggegooide tijd is dat zeg.

Kijk, een roker leeft sowieso gemiddeld 12 jaar minder lang dan een niet-roker. Maar van die weinige resterende tijd rookte deze dame dus ook nog eens 20% weg.


Tijd waarin je ook andere dingen kunt doen

Dingen die je wél iets opleveren. Dingen die je kwaliteit van leven wél verhogen. Dingen waar je heel veel plezier aan beleeft. Dingen die je leven veel rijker maken. Zoals een fijne wandeling maken door het natte bos.

En naast die tijd bespaarde zij ook nog eens 360 euro per maand. Omdat ze dat nu niet meer uitgeeft aan roken. Dat is meer dan 4.000 euro per jaar! 

Dat kan ze nu uitgeven aan leuke dingen voor zichzelf.

In haar geval kan ze nu een paar belangrijke schulden volledig van aflossen, waardoor ze daar geen rente meer over hoeft te betalen, geen aanmaningen meer op krijgt en geen stress meer van voelt. 

En volgend jaar gaat ze dat geld elke week in een potje doen, zodat ze het echt uitgeeft aan alleen maar leuke dingen voor zichzelf. Dat potje ziet ze dus elke week voller worden. En dat alleen zorgt er ook voor dat ze met nog meer plezier een niet-roker is en blijft.

Vorige maand rookte ze nog. Nu niet meer. Hoe ze dat heeft gedaan?


Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book