arrow_drop_up arrow_drop_down

Het allerbeste voor 2021!

Ik begin eerst even met de beste wensen voor een mooi 2021 voor iedereen. Of je nu nog een roker bent, of dat je na je poging per 1 januari nu toch alweer rookt, of dat je nog steeds gestopt bent met roken, het maakt mij niet uit. Ik wens je echt het allerbeste toe in 2021.
Zo ook de deelnemer aan mijn online programma. Ze is namelijk net gestopt met roken en schreef me onderstaande mail:
“Ben net lid geworden. Nu is het voor mij de derde dag dat ik rookvrij ben. Ik ben echt niet te genieten voor mijn omgeving… Maar ik kan er echt niets aan doen….pffff!
Vind het wel echt lastig omdat mensen nu snel zeggen… steek er alsjeblieft weer eentje op!”
Herkenbaar toch?

En als je het niet herkent, wees dan blij. Dan heb je het zoveel makkelijker dan deze dame. Het opnieuw beginnen loert bij elke reactie uit haar omgeving.

Mijn antwoord was kort en krachtig:
Wat zou je doen als je er wel iets aan kon doen? Wat kun je nu allemaal doen waardoor je niet het gedrag van chagrijn activeert en vertoont?
Welk ander gedrag kun je nu ook vertonen? Wees eens een acteur en stap in die rol.

Doe dat eens nu en wees verrast van het effect. Want jij doet het zelf. En dus kun je ook wat anders doen. Behalve als je blijft geloven dat je er niets aan kunt doen natuurlijk. Dan blijft het zoals het is.
Probeer het maar eens.

En wees eens ludiek met die reacties in jouw buurt. Maak een visitekaartje waarop staat: “Excuses voor mijn korte lontje, ik ben sinds kort een niet-roker. Kun je mij even afleiden nu?”

Je omgeving moet erom lachen en ze steunen je.

Klik hier als je in 2,5 uur tijd een niet-roker wilt zijn.

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book