Herken jij de eerste symptomen van longkanker?

Herken jij de eerste symptomen van longkanker?

Peter is een gepensioneerde, gezellige roker van 69 jaar. Altijd in voor een geintje.

Hij was altijd een harde werker in de bouw en rookte al vanaf zijn 15e jaar een pakje per dag.

Karlijn is zijn 6 jaar jongere zus.

Zij vertelt mij het volgende waar gebeurde verhaal over haar broer die rookte:

 

“Peter had nooit het gevoel dat het bij hem foute boel kon zijn. Hij werd wel wat stijf en gevoelig in de onderrug, maar Peter dacht lange tijd dat dit kwam omdat hij niet meer zo actief was. Rugklachten zijn prima te verhelpen, dus gewoon even naar de huisarts voor een onderzoek.”

 

Het bleken geen rugklachten te zijn, maar ouderwetse longkanker. De longkanker was inmiddels al uitgezaaid naar zijn rug.

Einde oefening voor Peter.

 

Wellicht had hij nog een half jaar te gaan.

 

Wist je dat 40% van de rokers nog maar een half jaartje extra te gaan heeft vanaf het moment dat ze de diagnose krijgen?

 

Precies genoeg om alles nog te regelen… Veel rokers stoppen na die boodschap direct. Ze zijn dan wel al te laat, maar ze stoppen toch.

Peter niet.

Hij bleef doorroken.

“Waarom nog stoppen?!” zei hij tegen zijn zusje.

 

Op een dag kwam Karlijn weer bij hem. Hij was gestopt. Van de ene dag op de andere. Een maand of 5 na de boodschap. Nog maar een maand in het vooruitzicht. Hij had net de kist gekozen.

“Maar waarom dan nu toch stoppen?, vroeg Karlijn.

“Ik voel me nu veel prettiger dan toen ik rookte. Alleen wist ik dat toen nog niet.” zei Peter tegen zijn zus.

 

Hij heeft nog 3 maanden kunnen genieten van zijn niet-roker zijn. Hij heeft nog 3 maanden veel prettiger geleefd dan in al die jaren met zijn gifstokkie.

Geen enkel probleem.

Had hij dat maar eerder geweten. Had hij die stap maar gezet toen het nog niet te laat was. Zoals nu voor jou het misschien nog niet te laat is.

Peter is slechts 69 jaar geworden.

 

Wanneer laat jij dit kwartje vallen?

Wanneer kom jij erachter dat stoppen met roken veel prettiger voelt dan door blijven roken?

Wat mij betreft over 14 dagen al. Want binnen maximaal 14 dagen ben je met mijn online programma ook een niet-roker.

Wellicht bereik jij dan wél de gemiddelde leeftijd van 86 jaar. Peter is er niet meer. Die kan het niet meer navertellen. Jij hopelijk wel.

Ik doe het ervoor. Jij ook?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book