--> Had ik maar...

Had ik maar...

Toen ik in 1985 een economie student was van 22 jaar, gaf een bijna gepensioneerde professor ons een leven veranderend advies.

Hij zei:

“Er komt iets aan uit Amerika… ze noemen het “Internet….”.
Het is iets groots. Het wordt een revolutie. Het wordt jullie toekomst. Als ik jullie was, dan boekte ik meteen een vlucht om uit te zoeken wat het is, want dan ben je binnen. Maar ik verwacht dat niemand van jullie dit zal doen. Stelletje lampzwansen.”

Hij had gelijk.

Ik heb zijn advies toen ook in de wind geslagen. Achteraf sla ik mezelf nog steeds voor de kop. Ik heb het er toen met twee collega studenten over gehad…

Maar ik had ook “startpagina.nl” kunnen beginnen en voor 30 miljoen gulden weer verkopen.

Toen de bitcoin werd geïntroduceerd, heb ik er een paar weken over nagedacht om daar voor de lol een paar honderd euro in te stoppen. Toch maar niet. Had ik dat wel gedaan dan was ik nu multi-miljardair geweest.

Ik had…. wat een hoop gemiste kansen.

 

Achteraf is het makkelijk praten

Het leven is (achteraf) dus een aaneenrijging van gemiste kansen. Toch? Of bepaal je zelf jouw pad en pak je de kansen die je tegenkomt?

Als je weet dat het leven een aaneenrijging is van gemiste kansen, dan weet je dus dat ik binnenkort ook zo'n gemiste kans zal zijn.

Want ik kwam niet voor niets op je pad…..

Omdat je nog rookt….

Omdat ik je van het roken af kan helpen….

Maar alleen als je die kans pakt.

Als je later in de wachtkamer van de afdeling Oncologie zit bijvoorbeeld. Als je hoestend en proestend, hijgend en kuchend met een zuurstoffles aan je rolstoel en twee slangetjes in je neus, terug kijkt op de kansen die je (nu) hebt gehad.

Dan sla jij jezelf voor de kop.

Net zo hard als ik achteraf deed bij de komst van Internet en de Bitcoin.

 

Gelukkig heb ik wel al 25 jaar een leuke vent aan mijn zijde en maak ik jaarlijks duizenden rokers blij door ze van het roken af te helpen. Die twee kansen heb ik niet laten schieten! Die heb ik met beide handen aangepakt toen ze eenmaal langskwamen.

Klik hier als je geen spijt wilt krijgen dat je hier niet hebt geklikt. Ik heb maar een paar dagen nodig. Echt waar. Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down