Jij Wint Als Je Stopt Met Roken

Jij Wint Als Je Stopt Met Roken

Bijna al mijn cliënten stoppen met roken. Bijna altijd zijn ze na één sessie volledig van het roken af. Ik leg meestal in het voorgesprek al uit dat dit grote voordelen heeft. Niet alleen voor je portemonnee, maar zeker ook voor je gezondheid. Tijd om de fysieke voordelen van het stoppen met roken even op een rijtje te zetten.

Ben jij ook volledig in de ban van de behoefte aan sigaretten? Is ook voor jou de dagelijkse stress teveel geworden en verlies je jezelf dan weer in het opsteken van een sigaret? Uiteindelijk is daar maar één iemand verantwoordelijk voor en dat ben jezelf. Als jij ooit je eerste sigaret niet had opgestoken, dan was het nooit zover gekomen als nu. Maar wees gerust, het ligt voor een groot deel ook aan de tabaksindustrie, die er echt alles aan doet om jou aan de sigaret te houden. Want omzet is omzet en daarom raken ze jou niet graag kwijt. En naast de tabaksindustrie is ook de natuur verantwoordelijk voor het feit dat je nog steeds aan de sigaret bent. Want de natuur heeft ervoor gezorgd dat je lichaam en brein het zo lekker vinden om nicotine te ontvangen. Je lichaam is dus eigenlijk erop gericht om je aan de sigaret te houden. Want zolang je nicotine tot je neemt, voel je je goed en vraagt je brein steeds meer van dat spul.

En toch kun je niet volledig de schuld leggen bij de tabaksindustrie en bij moeder natuur. Als jij die eerste sigaret nooit had genomen, dan was het nicotine monster in jou nooit ontwaakt. En als jij nu besluit dat je niet meer rookt, dan laat je het nicotinemonster een stille dood sterven en roept ie elke dag minder en minder om nicotine. Tot je over 2 tot 3 weken helemaal geen roep om nicotine meer zult voelen. Je lichaam begint meteen met de grote schoonmaak. Je wordt dus vanzelf weer gezond. Wat dan nog resteert is het afleren van oud gedrag. Dus ook daar kun jij volledig de hand in eigen boezem steken. Uiteindelijk ben jij dus zelf verantwoordelijk.

Propaganda voor de sigaret

Je zult het niet geloven, maar net na de 2e wereldoorlog werden sigaretten gewoon aanbevolen door artsen. Het zou het uithoudingsvermogen verbeteren. Mannen zouden er sterker van worden. Je mocht echt overal roken. En meer dan 60% van de mensen deed dat dan ook.

Vandaag de dag weten we veel meer over hoe het lichaam en het brein reageert op de rook van sigaretten. Als je al lange tijd rookt, is direct stoppen bijna een onmogelijkheid. Letterlijk. Want de chemicaliën in je brein zorgen ervoor dat het voelt alsof je absoluut niet zonder kunt. Uiteindelijk gaat het erom dat je die definitieve keuze om te stoppen nu wel gaat maken en dan de manier zoekt die daar voor jou het beste bij past.

En al mijn cliënten hebben gekozen voor de methode waardoor je na één sessie meteen een niet roker bent geworden. Dat je na slechts één sessie geen gedachte meer hebt aan een sigaret. Geen behoefte meer voelt aan een sigaret. Zodat je jezelf verwondert over het gemak waarmee jij een niet roker bent geworden. Zij hebben allemaal gekozen voor een stoppen-met-roken hypnose sessie bij mij als specialist op dit gebied.

Het lichaam ruimt op

Bij elke sigaret die je neemt, komen er meer gifstoffen in je lijf te zitten. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Je lichaam probeert deze wel weg te werken, maar het is dweilen met de kraan open zolang je rookt. Maar vanaf het moment dat jij bent gestopt met roken, gaat je lichaam als een bezetene aan de gang om al die gifstoffen uit je lichaam te werken. De grote schoonmaak begint al direct na je laatste sigaret. Je wordt dus met de dag gezonder en gezonder.

En dit zijn de effecten op je gezondheid vanaf de eerste dag dat jij bij mij een niet roker bent geworden:

Na een half uur:

– je bloeddruk verlaagt automatisch omdat er geen nieuwe nicotine meer in je lichaam komt.

– je handen en je voeten worden warmer als gevolg hiervan.

– je hartslag wordt minder hoog en gaat naar normale waarden.

Na 8 uur:

– het koolmonoxyde gehalte in je bloed wordt minder.

– het zuurstof niveau in je bloed stijgt. Door de zuurstof voel je je energieker worden.

Na 48 uur:

– je lichaam is gestart met het opruimen van alle gifstoffen in je lichaam. Als eerste zijn je slijmvliezen schoon.

– hierdoor komt je reuk weer terug, je dacht dat je kon ruiken, maar nu pas ga je echt lekkere frissen geuren om je heen waarnemen.

– ook de slijmvliezen in je mond zijn schoon. Je gaat weer smaken proeven die je al een hele tijd niet meer hebt geproefd. Je eten wordt steeds lekkerder.

Na 72 uur:

– je luchtpijp en je bronchiën beginnen zich te ontspannen, waardoor het bloed afvalstoffen kan afvoeren uit je longen.

Na 2 tot 3 weken:

– alle nicotine is uit je lichaam verwijderd. Het nicotine monster is uitgewerkt. Je hebt geen verslavingseffect meer in je lijf zitten. Je brein vraagt niet meer om nicotine.

Tussen 2 weken en 3 maanden:

– de bloedcirculatie, je longcapaciteit en longfunctie en je uithoudingsvermogen worden merkbaar beter. Je hebt veel meer energie, bent minder snel moe en je hebt zin om actief te zijn.

Tussen 1 en 9 maanden:

– je merkt dat je veel minder gaat hoesten. Het lichaam heeft hier geen behoeft meer aan, omdat de bronchiën inmiddels al schoon zijn. Je hebt al het vuil dat daar zat inmiddels al opgehoest om het op die manier uit je lichaam te krijgen.

– je sinussen (holtes) zijn volledig vrij van verstoppingen. Je voelt je beter, niet meer verkouden, geen pijnen meer in je voorhoofd. Je stem wordt beter en je praat niet meer “verkouden”.

– je longen zijn weer in staat om zichzelf te reinigen en zichzelf te ontdoen van stof en aanslag.

– je bent minder vatbaar voor infecties aan de luchtwegen.

Binnen 1 jaar:

– de kans op hartfalen (hartaanval of andere hartklachten) is inmiddels met 50% verminderd. Dit betekent dat mensen die wel door zijn blijven roken 2 x zoveel kans op hartfalen hebben als jij nu al binnen een jaar na het stoppen met roken.

Binnen 5 jaar:

– het risico op een beroerte is net zo hoog als bij mensen die nog nooit hebben gerookt.

– het risico op mondkanker, keelkanker, slokdarmkanker of blaaskanker is nog maar de helft van toen je nog rookte.

Binnen 10 jaar:

– het risico op longkanker is nog maar de helft van het risico op longkanker bij een roker.

– het risico op kanker in de pancreas is net zo hoog als bij mensen die nooit hebben gerookt.

Binnen 15 jaar:

– het risico op hartfalen is net zo hoog als bij mensen die nooit hebben gerookt.

– het risico om te sterven is net zo hoor als bij mensen die nooit hebben gerookt.

En de gezondheid van de portemonnee stijgt ook

En oh ja, na 15 jaar heeft een gemiddelde roker (1 pakje per dag) al meer dan 38.000 euro bespaard door geen sigaretten meer te roken. Tenminste, als de prijs van een pakje vanaf vandaag niet meer omhoog gaat….. lees je dit in 2019? Dan is de prijs omhoog gegaan. Een tientje voor een pakje sigaretten. De gemiddelde roker rookt dan 3.640 euro per jaar weg! Dat is 70 euro per week! Hoe snel heb je mijn programma terugverdiend als je in één keer een niet roker bent? Inderdaad, heel snel.

Klik hier om je in te schrijven voor mijn online programma.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book