Gebruik jij deze excuses ook wel eens?

Gebruik jij deze excuses ook wel eens?

Herken je dit:

“Ik ben ook zo verslaafd, ik kan gewoon niet stoppen.”

“Ik kan echt niet door mijn werkdag komen zonder sigaretten.”

“Ik moet nu eerst echt effe een saffie roken hoor.”

 

Ik ken het niet, maar jij hebt dit waarschijnlijk al meerdere keren in je rokersleven gezegd of gedacht.

Maar is het ook waar?

Doe eens een simpele oefening met mij:

  • Stap 1. Reken eens uit hoeveel tijd per dag jij bezig bent met roken.

Bijvoorbeeld: Je bent een gemiddelde roker (20 sigaretten per dag). Stel dat je ongeveer 5 minuutjes doet over een sigaretje (je moet wel effe lekker doorzuigen hoor!)

Tip: Zet zelf de stopwatch eens aan en meet de gemiddelde tijd die jij doet over de eerstvolgende 10 sigaretjes. Reken dan met jouw eigen gemiddelde verder.

Als je 20 sigaretten rookt en elke sigaret duurt 5 minuten, dan rook je dus ongeveer 100 minuten per dag. Dat is in totaal 1 uur en 40 minuten.

 

  • Stap 2. Trek jouw totale rooktijd nu eens af van de 24 uur die je elke dag dat je nog leeft hebt.

In ons voorbeeld rook je dus niet gedurende 24 uur minus 1 uur en 40 minuten. Je rookt dus niet gedurende maar liefst 22 uur en 20 minuten per dag!

Wauw. Wist je dat je nu al zo goed was in niet-roken?

 

93% van je tijd rook je dus niet… Als je minder dan 20 sigaretten rookt, dan is dat percentage zelfs nog hoger!

Als je al 93% van de dag, als je al 22 uur en 20 minuten zonder een sigaret kan, is het dan voor jou misschien ook haalbaar om daar 22,5 uur van te maken?

 

Dat is zeker haalbaar.

Het is maar één sigaretje minder.

En wat zeg je van een paar dagen later 23 uur per dag? Kan ook toch?

Waarom zou je je daar niet op richten nu dan?

Je kunt het immers al. Je doet het immers al. Je hoeft alleen maar meer te doen van wat je bijna de hele dag nu ook al doet.

Niet-roken.

En als je op 23 uur zit, kun je daar dan ook 23,5 uur van maken? Hoeft niet meteen vandaag hoor, mag ook volgende week.

Of 23 uur en 45 minuten? Wat dacht je van 23 uur en 55 minuten?

Een uitdaging? Natuurlijk niet. Je loopt nu al de marathon, wat maakt het jou dan uit of ze de streep 200 meter verder hebben neergelegd. Die laatste meters doe je dan toch ook gewoon nog even? Want daar ligt de eer. Daar ligt de eeuwige roem. Daar ligt het een niet-roker zijn.

En als je zo naar je eigen rookgedrag kijkt, dan blijkt het ineens heel eenvoudig te zijn om te minderen en te stoppen.

Klik hier als je mijn begeleiding wilt en in één keer wilt stoppen met roken.

Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding!

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book