Ik-moet-roken dwang is weg (reactie cliënt)

Ik-moet-roken dwang is weg (reactie cliënt)

Ik krijg net een klein berichtje van een cliënt die 2 weken terug haar sessie stoppen met roken heeft gedaan. Ook zij is in één sessie een niet roker geworden.

“Dag Marcel,

Ik wil even iets van me laten horen, ik ben sinds jouw behandeling een niet roker en dat zal zo blijven. Eindelijk ben ik verlost van de- ik moet roken -dwang. Na twee weken heb ik mijn reuk en smaak nog niet terug, maar dat is misschien wel normaal na zo’n zware nicotinevergiftiging. Wat vind jij hiervan….”

 

De meeste rokers krijgen namelijk na 4 dagen hun reuk- en geurvermogen weer terug. Dat vertel ik ze tijdens het voorgesprek. Het lichaam begint namelijk meteen met een grote schoonmaak. De slijmvliezen in de neus en de mond zijn dan ook als eerste weer schoon gemaakt, zodra je stopt met roken. Maar bij sommige mensen duurt dat gewoon wat langer. En niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde reukvermogen. Ook daar zijn wisselingen in. Maar ik weet wel zeker dat ook bij deze cliënt haar lichaam weer volop bezig is om alle gifstoffen eruit te gooien en het lichaam weer gezond te maken. Het zal me niets verbazen als zij straks ook veel beter gaat ruiken en proeven dan ze ooit heeft gedaan.

Ik ben blij dat ik weer een cliënt van het roken heb kunnen afhelpen.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book