arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik-moet-roken dwang is weg (reactie cliënt)

Ik krijg net een klein berichtje van een cliënt die 2 weken terug haar sessie stoppen met roken heeft gedaan. Ook zij is in één sessie een niet roker geworden.

“Dag Marcel,

Ik wil even iets van me laten horen, ik ben sinds jouw behandeling een niet roker en dat zal zo blijven. Eindelijk ben ik verlost van de- ik moet roken -dwang. Na twee weken heb ik mijn reuk en smaak nog niet terug, maar dat is misschien wel normaal na zo’n zware nicotinevergiftiging. Wat vind jij hiervan….”

 

De meeste rokers krijgen namelijk na 4 dagen hun reuk- en geurvermogen weer terug. Dat vertel ik ze tijdens het voorgesprek. Het lichaam begint namelijk meteen met een grote schoonmaak. De slijmvliezen in de neus en de mond zijn dan ook als eerste weer schoon gemaakt, zodra je stopt met roken. Maar bij sommige mensen duurt dat gewoon wat langer. En niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde reukvermogen. Ook daar zijn wisselingen in. Maar ik weet wel zeker dat ook bij deze cliënt haar lichaam weer volop bezig is om alle gifstoffen eruit te gooien en het lichaam weer gezond te maken. Het zal me niets verbazen als zij straks ook veel beter gaat ruiken en proeven dan ze ooit heeft gedaan.

Ik ben blij dat ik weer een cliënt van het roken heb kunnen afhelpen.

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book