Onwerkelijke sessie (reactie cliënt)
Testimonials
Marcel Borst
Testimonials
03/21/2016
2 min
0

Onwerkelijke sessie (reactie cliënt)

03/21/2016
2 min
0

Altijd leuk om na een tijdje een reactie te krijgen van een cliënt. In dit geval van een man van 46. Hij heeft voor zijn verjaardag van zijn vrouw het kado gekregen om via hypnose een niet-roker te worden. Een geslaagd kado waar John nog jarenlang plezier van heeft.

Voorgesprek

Tijdens het voorgesprek van een uur vertel ik de rokers altijd precies wat ze kunnen verwachten en vooral in welke valkuilen ze niet moeten trappen. Want mijn succesratio ligt heel hoog en die wil ik eigenlijk alleen maar hoger krijgen. Ik zit nu op 85% succesvol na slechts één sessie. Dat is zelfs voor hypnotherapeuten een hele hoge score. De meeste therapeuten zitten tussen de 30 en 40 procent en dat vraagt vaak meerdere sessies. Mijn succespercentage ligt vooral zo hoog omdat ik de rokers vertel wat er precies gaat gebeuren na de sessie en dus zijn ze voorbereid. De 15% die deze valkuilen tegenkomt, kan er daarom mee omgaan, waardoor de kans dat ook zij na een dikke week toch nog een niet roker zijn geworden heel groot is.

Sessie wel of niet gelukt?

In eerste instantie ontving ik van John een kleine week na de sessie een email. Daarin gaf hij aan dat hij toch nog wel wat ontwenningsverschijnselen ondervond. Helaas voor John zat hij dus in de groep klanten die niet meteen direct een niet roker is geworden. Het kan zijn dat hij bijvoorbeeld toch nog regelmatig denkt aan een sigaret. Maar hij steekt de sigaret niet op! Dat is meestal al meteen anders dan wanneer rokers zelf zouden stoppen met roken. Of dat ze op sommige momenten nog even een strijd moeten leveren om geen sigaret aan te steken. En dan komen ze er 2 minuten later achter dat die behoefte opeens zomaar helemaal is verdwenen. John kende alle valkuilen en ik heb hem daarin begeleid.

Die verschijnselen verdwijnen meestal binnen 1 tot 2 weken. Zo ook bij John. Na zijn eerste email heb ik hem nog even gewezen op de informatie die ik in het voorgesprek altijd deel met mijn cliënten. En inderdaad, een dikke week later was ook John van het ene moment op het andere een niet roker geworden. Geen enkele gedachte meer aan een sigaret, geen enkele behoefte meer aan een sigaret.

Uiteindelijk was dit zijn reactie nu een maand geleden:

“Marcel, ik heb de sessie als zeer prettig ervaren maar ook als onwerkelijk. Echter na de sessie is het zeker gebleken dat het werkt om te stoppen met roken.”

John gaf mij zelfs een cijfer acht voor het resultaat. Het was geen 10 omdat hij nog wat ontwenning had, maar het was in ieder geval aanzienlijk makkelijker en sneller gegaan voor hem dan al die andere keren dat hij het op eigen kracht of met nicotinevervangers had geprobeerd. Nu was het wel gelukt. Het verjaardagskado van zijn vrouw was geslaagd. Zij blij, hij blij en ik blij. Nederland is weer een niet roker rijker!

Wil jij dit ook? Klik hier en schrijf je in.

Reacties
Categorieën