Een inspirerend verhaal voor de feestdagen

Een inspirerend verhaal voor de feestdagen

Na de boodschappen op de Cuyp ging Margo altijd even langs bij vrienden. Soms wel 3 x per week. Ze wonen daar vlakbij. Soms voor koffie, soms voor een wijntje. Ze deden dan ook altijd even lekker een sigaretje. Gezellig, met elkaar. Je kent het wel.

Haar vrienden zijn straffe rokers, dik 2 pakjes per dag. Margo was zelf goed voor 25 sigaretten per dag!

Nu komt ze daar nog maar 1 x per maand.


De reden

De reden geeft ze in een e-mail aan:


"Als ik daar geweest was, dan stonk werkelijk alles. Mijn haar, mijn kleding, de lucht bleef dagenlang in mijn jas hangen! Dus voor de vriendschap ga ik nog, maar wat vies wat vies wat vies! Ik wil niet zeuren, heb zelf aan meegedaan, maar wat een stank zeg! "


Ik zie in mijn systemen dat Margot bij mij alleen het gratis webinar heeft gevolgd. Niet het programma. Dus vroeg ik haar hoe het haar uiteindelijk is gelukt om te stoppen.


Dit is haar antwoord:


"Hoi Marcel,

Na (ik denk zo een 7 "pogingen") en alles geprobeerd, was namelijk al heel lang geen gelukkige roker, heb ik een "besluit" genomen. Had als laatste een stoppen met roken cursus gedaan om nog gemotiveerder te raken! 

Dus 1 februari 2020 gestopt. Toen Corona uitbrak en ik ontzettend bang werd en de voor mij zeer bekende 3 maanden ellende weer begon en ik ook nog als ultieme smoes, dat roken juist Corona buiten de deur hield, ja echt waar, dacht ik, ach vooruit, 1 per dag moet kunnen! 

Dus eind mei rookte ik er weer 10 per dag, vond ik al erg goed, ipv de 25 die ik daarvoor rookte! En ja hoor, 1e 2 trekjes van de dag(dacht ik) lekker, elke keer daarna was onderhoud, nicotine op peil houden! 

Ben veel gaan lezen, kennis is macht en jouw webinar ook gevolgd en meegelift op Stoptober 2020! 

Dus nu zo een 16 maanden gestopt! 

En af en toe, zeker in begin de cravings gehad, maar zo overtuigd dat dat logisch gevolg was van de gewoonte. Heb ook nog leuke podcasts van jou en Rookstopbuddy geluisterd waar ik uiteindelijk ook zelf in geïnterviewd werd! 

Dus, na alle pillen (werd ik zeer down van), 3 dagen met 10 uur cursus, acupunctuur, E-smokers, pleisters, nicotine tabletten, Champix nou gewoon alles hopende op een wondermiddel, heb ik na jouw webinar eindelijk begrepen dat roken een gewenning, gewoonte is (was) en was niet meer opsteken helemaal geen opgave meer! 

Soms, opeens, is dat gevoel er weer: "nu een sigaret", dan schiet ik in de lach. Is altijd als ik iets doe waar ik voorheen bij of na rookte, hersenspinsel denk ik dan en weg is het gevoel! 

Nou, lange mail, maar was dus niet één ding waardoor het kwartje viel, maar toen het eenmaal viel was het zonneklaar!

Ik lees je mails nog omdat ik ze vaak grappig vind, vooral de verhalen over boze mensen waar nog niet kwartje gevallen is, de smoesjes, erg grappig!

Groet, Margo"


Margo, ik weet dat je dit leest: Groeten terug. En geniet van het niet-roker zijn. Je plukt daar alleen maar vruchten van. Laten we hopen dat jouw verhaal andere rokers inspireert om ook te stoppen!

Klik hier om je in te schrijven voor mijn gratis webinar: https://ikstopwel.nl/webinar/


Ik wens jullie fijne feestdagen en alle goeds voor 2023!

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book