Een dier in het dierenrijk

Een dier in het dierenrijk

Ik kwam een mooie quote tegen:

"Ieder dier in het dierenrijk wordt geboren als stevig porselein. Het kan hoogstens een krasje oplopen. Maar de mens wordt geboren als gesmolten glas: je kunt er alles van maken. Een filosoof - maar ook een soldaat." 

Dat inspireerde mij om eens te kijken hoe jij als roker in elkaar steekt. Ben jij van porselein of ook van gesmolten glas?


Oerbrein

Mensen zijn voornamelijk afhankelijk van hun oerbrein. De emotie. Die is altijd sterker dan de ratio. Je kunt het nog zo goed voor elkaar hebben, je zal altijd weer iets of iemand tegenkomen dat het beter voor elkaar heeft. 

Het gras is altijd groener aan de andere kant. 

Als je jezelf daardoor laat leiden, dan pijnig je jezelf continue. Accepteer je jezelf zoals je bent, dan ben je gelukkig. Het is een keuze die je maakt.

Rokers zijn wat dat betreft ook net echte mensen 😂🤣😂 Rokers ontwijken anderen die ze een "rotgevoel" geven. Mensen die ze proberen te veranderen. Zoals de niet-rokers.  Daarom zoek je meestal de rokers op tussen je collega's. Om tijdens de pauze lekker samen mee te roken. Daarom zoek je de rokers op als je op een receptie of een feestje bent. 

Zij hebben immers geen "commentaar" of trekken geen "scheve gezichten" als je weer eens een sigaret opsteekt. Zij willen je niet veranderen in een niet-roker. En dat geeft geborgenheid. Het gevoel van veiligheid. Van erbij horen. 

Een groepsgevoel. 


Groepsdieren

Mensen zijn nu eenmaal groepsdieren. Ze willen graag ergens bij horen. Maar door in die groep te zijn, zie je de gevaren van diezelfde groep niet meer. 

Je verhard, wordt kortzichtig. Liefdeloos. In ieder geval naar jezelf toe. Want door in die rokersgroep te blijven hangen, verwaarloos jij je eigen lichaam . Omdat je geen enkele aanleiding ziet om te stoppen met dat destructieve rookgedrag. Omdat die groep jou daar niet toe uitdaagt.

Een mens wil gelukkig zijn. 

Trots op zichzelf en op het halen van doelen. 

Maar dan moet je wel doelen stellen. Dan moet je wel nagaan waar jij trots op zou kunnen zijn. En daar vervolgens ook naar handelen. Zodat je minder afhankelijk wordt van de groep waar je in zit.

Waar focus jij je op zolang je in die rokersgroep zit? 

Inderdaad. Op roken. 

Geen enkel idee om daarmee te stoppen. Waarom zou je? Iedereen doet het toch?


Focus

Waar focus jij op als je in een niet-rokers omgeving zit? 

Als je ziet dat niet-rokers van jouw eigen leeftijd er veel jonger en gezonder uit zien. Dat ze veel meer energie hebben, dat ze veel gelukkiger zijn, dat ze veel minder stress hebben gedurende de dag, dat ze nooit in paniek zijn als ze niet kunnen roken?

Waar focus jij dan op en waar zou jij dan trots op zijn?

Wellicht op het bereiken van diezelfde niet-rokers status. Dat jij ook al die voordelen gaat beleven. Dat jij ook geld overhoudt om leuke of belangrijkere dingen mee te doen. Dat jij jezelf een schouderklopje geeft omdat je trots bent op het door jou behaalde resultaat: een niet-roker zijn.

De geborgenheid en de veiligheid van de niet-rokers groep waar je je dan in begeeft is nog groter en nog meer aanwezig dan in die oude groep van rokers. 

Want hier zijn ze wel gezond. 

Hier zijn ze wel energievol. 

Hier dagen ze je uit om als niet-roker verder te gaan. En dat lukt dan ook heel gemakkelijk.

Je hoeft dus alleen maar van groep te wisselen. Om gelukkig te zijn. Door een niet-roker te zijn. En die overstap is gewoon super makkelijk. Als je het doet met de begeleiding van iemand die precies weet wat jij daarvoor moet doen.


Trots

Zodat jij eindelijk weer eens echt trots kunt zijn op jezelf. Want: 

"Ieder dier in het dierenrijk wordt geboren als stevig porselein. Het kan hoogstens een krasje oplopen. Maar de mens wordt geboren als gesmolten glas: je kunt er alles van maken. Een roker of een niet-roker. Het is maar welke keuze jij het beste vindt voor de rest van jouw bestaan." 


Check dus even de mogelijkheden die ik je bied. Ik heb al duizenden rokers van hun rookgedrag afgeholpen, dus daar zal het niet aan liggen. Zij hebben de keuze gemaakt. Nu jij nog.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book