Dat viel Sarah het meeste op

Dat viel Sarah het meeste op

We zitten lekker op het dakterras van een appartementje in het midden van de prachtige stad Sevilla in Spanje. Ik en mijn vent en een goede vriendin Sarah. Ik heb Sarah ooit ontmoet op het verjaardagsfeestje van gezamenlijke vrienden. Zij rookte toen nog als een ketter. Toen nog wel. Nu niet meer. Elke keer weer liep ze dan naar buiten om op het terras even een peuk te roken.


Sarah

Ze wist van haar vrienden dat ik haar kan helpen. Ze wist van haar vrienden dat ik gespecialiseerd was om rokers van hun rookgedrag af te helpen.

"Praat gewoon even met hem, hij helpt je echt wel." zeiden ze.

Maar ze durfde niet. 

Ik wist uiteraard van niets en ik dring mezelf ook niet graag op. Sterker nog, als niet-roker sta ik gewoon nooit op datzelfde terras waar rokers zichzelf vrijwillig vol hijsen met giftige gassen en dampen. Ik kijk wel uit.

Na wat wijntjes durfde Sarah mij eindelijk aan te spreken. Of ik haar misschien ook kan helpen en wat dan precies de mogelijkheden zijn. 

Dit was voor Corona, dus ik deed nog 1 op 1 sessies en groepssessies. Voor Sarah was de groepssessie de beste keuze. Het zou meteen de laatste groepssessie zijn die ik zou geven. De keren daarna moesten allemaal worden gecanceld vanwege Corona. En nu heb ik een fantastisch alternatief dat net zo goed werkt: het online programma.


Terug naar Sevilla

Maar ik zit dus dik een jaar later op het dakterras van een appartement in het midden van Sevilla met Sarah en mijn vent. Het is 35 graden, de zon schijnt en we genieten van de zomer die we in Nederland dit jaar niet hebben gehad.

Dan zegt Sarah opeens: "weet je dat het al langer dan een jaar geleden is nu? Ik ben al langer dan een jaar een niet-roker dankzij jou." Ze keek zo trots toen ze dat vertelde. Ik zag haar glunderen van oor tot oor.


Ze vertelde ook hoe verrassend makkelijk het voor haar was geweest om niet meer te roken. En hoeveel dat haar nu al heeft opgeleverd. 

Ze kan weer zonder te hijgen de trappen lopen naar haar woning. 

Ze kan weer lopend en fietsend door de stad, zonder helemaal uitgeput aan te komen. 

Hierdoor is haar gewicht veel meer onder controle en voelt ze zich helemaal de koning(in) te rijk. 

Ze heeft ook aanzienlijk minder dagelijkse stress. 


Minder stress

Dat viel haar nog het meeste op. Hoeveel minder stress ze nu ervaart. Ze wist als roker nooit dat de stress die toen "normaal" was in haar leven, volledig weg zou vallen als ze eenmaal stopte.

Ze wist toen nog niet dat nicotine de grootste veroorzaker van die dagelijkse stress is. Dat als die is weggevallen, de behoefte aan een "rustmomentje" ook volledig is verdwenen. Want je bent al relaxed!

Ze had af en toe nog wel een moeilijk momentje vertelde ze. Vooral in het begin. Maar die waren te verwaarlozen. Als ze dan toch nog even de gedachte had aan een sigaret, dan "vermande ze zichzelf" en zette ze zich daar overheen "zoals ik heb geleerd van Marcel."


Mijn vent corrigeerde haar met een grote glimlach op zijn gezicht: "Je bedoelt dat je jezelf dan moest vervrouwen...". 

Met een lach gingen we verder de zonnige warme dag in.


Het belangrijkste wat Sarah heeft geleerd in mijn online programma is dus dat roken geen stress wegneemt, maar juist veroorzaakt! 

Dat je een uur na je sigaret, alweer zoveel stress voelt die gewoon is opgewekt door de nicotine van de vorige sigaret, dat je het gevoel hebt dat je dat alleen nog maar kunt oplossen met een nieuwe sigaret. 

In werkelijkheid zuig je dan alleen maar de stress naar binnen die ervoor zorgt dat je over een uur weer dat sigaret nodig hebt, om die stress weer even uit te schakelen. Het rustmomentje.

Als je niet meer rookt dan heb je dat dus niet meer nodig. 

Dan voelt de hele dag als één groot rustmomentje en heb je hooguit incidenteel af en toe even een stress momentje. Dat hebben niet-rokers de hele dag. De hele dag voelen ze zich prima en rustig. En af en toe hebben ze een stress momentje. Want ook niet-rokers ervaren soms stress. Echt waar.

Het op één na belangrijkste wat Sarah door mijn online programma heeft geleerd is hoe je met dat ene stressmomentje omgaat. Wat je moet doen om ervoor te zorgen dat het heel snel ook weer voorbij is. Dat je weer rust voelt. Dat de gedachte en behoefte aan die sigaret in één keer weer verdwijnen.

Want juist door die kleine trucjes die ik je allemaal leer in het online programma, is het heel eenvoudig om een niet-roker te zijn én te blijven.


Ben jij benieuwd welke trucjes dat allemaal zijn?

Klik dan hier in doe net als Sarah mee.


Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book