Dit experiment zal je verbazen

Dit experiment zal je verbazen

We gaan een leuk gedachtenexperiment doen dit keer. De uitkomst zal je verbazen en geeft je heel veel inzicht in mijn werk en in jezelf.
Doe dit keer dus vooral even mee. Het is echt leuk om te doen.

Eerst de aanleiding. Maak hier even een beeld van in gedachten:

Ik zit vanochtend in de sportschool (ja, ja, om 8 uur ben ik al actief met de stoere boys in de gym) en ik geef daar uiteraard mijn ogen de kost.

Kijken mag, aankomen niet, heb ik altijd geleerd. 😛😛😛

Zie ik een gast voor de spiegels zijn tieten te trainen (sorry, zijn borstspieren) en ook nog eens flink bezig zijn met zijn Popeye-kanonskogels (sorry, met zijn biceps en triceps). Het is een plaatje.

Een perfect lijf met een mooie kop erop. Ik kijk altijd eerst naar het gezicht en dan pas naar de rest (echt waar).

Dan neemt deze Adonis een slok water. Hij is al een tijdje in de weer, het zweet staat op zijn voorhoofd.

Beeld je dit eens in. Zie je het voor je nu?

Net als in de reclame van de Coca-Cola light break, met die gespierde super sexy ramenlapper voor het raam van een kantoor vol met dames, neemt deze jonge, tot leven gekomen David van Michelangelo, alle tijd om rustig het fris koele water vanuit zijn bidon in zijn mond te spuiten. Daarbij belanden enkele straaltjes waterdruppels over zijn gezicht zo op zijn strakke t-shirt. Ik denk dat hij dit expres deed.

En dan gebeurt het.

Ik pak automatisch ook mijn bidon en ik drink een flinke slok water met hem mee.

Da’s apart.

Ik registreer het meteen.

Ik ga dus een experiment doen. Als iemand anders naar mij kijkt (dat gebeurt gelukkig ook wel eens, met mijn 2 meter grote lichaam), dan pak ik mijn waterfles en neem een flinke slok terwijl ik rustig terug kijk.

En ja hoor, een paar tellen later neemt de kijker ook een slok water.

Nog een voorbeeld. Beeld je nu dit eens in:

Ik zat eens in een volle theaterzaal en op het podium stond een acteur opeens vreselijk te gapen. Hij kon het niet tegenhouden. Zijn hele mond ging wagenwijd open.

Je kent die gapen zelf vast ook wel. Hij maakte deze gaap ook helemaal af. Om daarna een beetje verrast zichzelf te verontschuldigen naar het publiek.

Voor mij zit een meneer die op hetzelfde moment ook heel hard begint te gapen. Ik voel zelf nu ook de aandrang om het te doen, net als jij waarschijnlijk. Laat het maar gaan. Geeft niets.

Alleen de gedachte aan gapen al, geeft mij de behoefte om het nu ook echt te doen. Waarom ook niet. Naast mij zit namelijk ook al iemand onbedaarlijk te gapen en die maakt daar zelfs geluid bij. Je hoort de lucht in zijn longen stromen. Ik gaap dus nog even mee. De halve zaal gaapt zelfs mee.

Stel je dit nu eens levendig voor.

Nu het experiment

Ik weet bijna zeker dat jij met het lezen van deze tekst ook de behoefte hebt gehad om even te gapen nu. Of nog steeds. Misschien staat je mond nu wel wagenwijd open. Of voel je de enorme behoefte om het te doen, maar je doet het niet. Ook dat is goed. Je voelt het wel, toch?

Ik weet ook bijna zeker dat jij tijdens het lezen van dit stuk behoefte hebt gekregen om iets te drinken.

Een slok of een glas water, een kop koffie of een kop thee.

Omdat je het waarschijnlijk tijdens het lezen niet bij je hebt en je dit stukje wel uit wilt lezen, zal je hoogstwaarschijnlijk binnen 10 minuten daadwerkelijk iets van vocht tot je nemen. Let maar op.

  • Heb jij de behoefte gehad om te gapen?
  • Heb je al gegaapt?
  • Heb jij tijdens het lezen de behoefte gevoeld om iets te drinken?
  • Ging het speeksel in je mond al meer stromen, of werd je mond juist droog? Ga jij straks na het lezen van dit stuk alsnog een glas water drinken?

Als één van deze vragen met JA is of wordt beantwoord, dan ben jij onbewust door mij beïnvloed. Dan ben je “in hypnose” geweest. Want hypnose is niet meer dan een methode om je gedrag te veranderen. Om je onbewust te beïnvloeden iets wel of niet te doen. Stoppen met roken bijvoorbeeld.

Zo simpel werkt het dus. Veel mensen zijn bang voor “hypnose”. Ze weten niet dat ze het elke dag ondergaan. Dat het iets heel natuurlijks is. Zoals gapen of water drinken als je iemand anders dat ziet doen.

Onbewuste beïnvloeding

Iedereen is daar vatbaar voor. Het is totaal anders dan “showhypnose” waar de meeste mensen aan denken. Dat is het dus niet. Het is al het andere.

Als je JA hebt beantwoord op één van bovenstaande vragen, dan ben je goed beïnvloedbaar. Dan zal mijn online programma jou met hele hoge slagingskans, in één keer van het roken afhelpen.

Want dat is wat ik doe.

Alleen al door naar mij te luisteren, te kijken, of door mijn teksten te lezen, kan ik jouw gedrag beïnvloeden. Zodat je niet meer rookt.

Zodat je geen gedachte en geen behoefte meer hebt aan een sigaret.

Is dat niet cool? Dat is dus helemaal niet eng. Als het zo makkelijk gaat, dan wil jij dat toch ook?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book