Deze vier Indianenspreuken helpen je om te stoppen

Deze vier Indianenspreuken helpen je om te stoppen

Ik kwam op internet 4 oude spiritualiteitswetten van Indianen tegen. Zij geven iedere roker die ze begrijpt inzicht waardoor het heel eenvoudig is om te stoppen met roken. Ondanks de ervaring dat dat tot nu toe niet zo was. Deze 4 Indianenspreuken bleken ook voor mij te gelden. Daarom deel ik ze nu graag met je. Let op, dit wordt wel even een blog om rustig te lezen en vooral per spreuk even goed over na te denken!

De spiritualiteitswetten zeggen dat niets in het leven gebeurt zonder reden. Als je dat begrijpt, dan is het heel gemakkelijk om te accepteren wat nu is en wat is geweest om daarna vol vertrouwen te kijken naar wat nog komen gaat.

 

De eerste wet zegt: “De persoon die je ontmoet is altijd de juiste.”

Ik heb zelf mijn hele leven al dat gevoel. Mensen komen op je pad als je ze nodig hebt. Zodra ze niets meer toe te voegen hebben, verdwijnen ze vanzelf weer. Dat is ook de reden waarom jij op hun pad komt. Het is niet alleen nemen, het is ook geven. Jij geeft de ander wat die op dat moment nodig heeft.

Niemand komt dus per ongeluk in je leven. Alle mensen om je heen zijn er met een reden. Ze staan voor iets. Ze willen je iets leren of helpen.

De reden dat je mij hebt ontmoet is misschien dat ik de oplossing ben voor jouw jarenlange rookprobleem. Voor jouw angsten en jouw frustraties.

 

De 2e wet zegt: “Wat is gebeurd is het enige wat kan gebeuren.”

“Als ik het anders had gedaan, dan zou het nu anders zijn geweest”, zeggen veel mensen. Dat klopt dus niet. Het had niet anders geweest. Het enige wat is dat is wat nu is. En wat is geweest. Niets anders. Wat bij jou nu gebeurt is het enige wat kan gebeuren.

Het móet ook gebeuren. Zodat we leren in ons leven en daarna weer verder kunnen. Alles wat je in het leven overkomt, is dus goed. Zelfs als je geest dat niet wil accepteren.

 

De 3e wet zegt: “Elk moment waarop iets begint is het juiste moment.”

Alles begint dus op het juiste moment. Nooit te vroeg, nooit te laat. Als we klaar zijn voor iets nieuws in ons leven, dan is het er al om mee te beginnen.

Het is niet voor niets dat je mij bent tegengekomen. Dat je misschien mijn webinar hebt gezien. Dat je weet van mijn programma hoe je eenvoudig stopt met roken. En van de vele getuigenissen van rokers die het wél al hebben gedaan en nu wel een niet-roker zijn.

Het moment waarop jij ermee begint is dus altijd het juiste moment.

 

De 4e wet zegt: “Wat voorbij is, is voorbij.”

Zo eenvoudig is het. Alles in het leven is eindig. Elke minuut eindigt iets wat nooit meer zal zijn. Het zorgt voor onze verdere ontwikkeling. Daarom is het beter om wat is geweest nu los te laten en vooruit te gaan. Wanneer laat jij je roker-zijn los? Wanneer kies jij voor een gezondere verdere ontwikkeling als niet-roker?

Heb jij al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met roken?

Misschien waren die nodig om vol vertrouwen mijn programma te starten. Mijn programma dat nu al even geleden op je pad is gekomen. Het is immers niet voor niets dat je deze mail ook weer opent en leest.

Ik denk dat dit geen “toeval” is. Ik ben als stoppen-met-roken specialist een tijdje terug op je pad gekomen en wandel rustig met je mee tot je mij niet meer nodig hebt. Klik hier als je de zin van ons samenkomen begrijpt.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book