De twee regels om je doel te bereiken

De twee regels om je doel te bereiken

Aaron, mijn personal trainer, zit er bovenop dat ik elke dag minimaal 10.000 stappen zet. Je moet investeren om resultaat te boeken. Of, zoals het zo mooi staat omschreven op een oud pand op het Damrak in Amsterdam:  "De cost gaet voor de baet uyt". Mijn vader zei altijd: "Voor niets gaat alleen de zon op."

En zo is het natuurlijk ook. Inmiddels ben ik de overtollige 10 coronakilo's al volledig kwijt. Ik heb zo'n strakke buik dat mijn 19-jarige neefje jaloers wordt. Dat doel is nu dus bereikt. Ik heb daar wel heel wat tijd in geïnvesteerd. Maar het resultaat mag er dus zijn.

Het vervolgdoel is wat meer spieropbouw. Met Aaron ben ik daar ook goed mee op weg. Kost me wel wat tijd en ook geld, maar dat heb ik ervoor over. 


Twee regels om je doel te bereiken

Eigenlijk zijn er dus maar 2 regels die je op moet volgen om je doel te bereiken: 

  1. De eerste stap zetten door tijd of geld te investeren en 
  2. Daarna doorgaan op het pad dat je nu bewandelt. 

Een wijze les.

In het Westerpark kom ik vaak een hardloopgroepje tegen. 10 jaar geleden heb ik dat zelf ook gedaan. Een echte atletiekleraar ontwikkelt je loopvermogen, waardoor je binnen 3 x 10 weken van niets naar 10 kilometer per uur zonder problemen kunt hardlopen.

Echt waar. 

Het begint met 2 uur rustig wandelen en af en toe een half minuutje hardlopen. Het eindigt met 10 km hardlopen, zonder nog maar een stap te wandelen. En iedereen in de groep bereikte in 3 x 10 weken het einddoel.


Investeren

Je moest wel eerste wat investeren. Het kostte een tientje per week en wekelijks kostte het 3 x 2 uur van je tijd. 

Maar daar kreeg je dan ook wat voor terug: een kop koffie voor de start, leuke contacten, lekker bezig zijn in de buitenlucht, meer conditie, een sterk lijf en vooral veel meer eigenwaarde en vertrouwen in jezelf. Onbetaalbaar. 

Dat jaar heb ik geleerd hoe je moet hardlopen. Ik deed het helemaal fout.

Er zijn namelijk 2 basisregels bij het hardlopen:

Regel 1: Rechtop lopen met je rug en je hoofd, zodat je hele lichaam in één horizontale lijn zich naar voren beweegt en

Regel 2: Corrigeer jezelf zodra je regel 1 niet toepast.

Het is ongelooflijk maar waar. Als je die 2 regels opvolgt, is het opeens heel gemakkelijk om hard te lopen. Opeens herken je ook de goede en de slechte lopers.


Ik zag het clubje nog aankomen en hoorde de trainer alweer roepen: "Rechtop lopen!".

Hij corrigeert continue en heeft daar hele leuke trucjes en ezelsbruggetjes voor. Die werken als een tierelier.


De twee eenvoudige basisregels

Afgelopen week zag ik dezelfde 2 eenvoudige basisregels ook terug in de financiële wereld. Warren Buffet is een 90-jarige investeerder en hoort bij de rijkste mannen ter wereld. Hij is goed voor zo'n 80 miljard euro. 

Warren bezit een investeringsmaatschappij die op dit moment maar in 6 verschillende aandelen investeert. De timing van in- en uitstappen is van groot belang.

Warren heeft zijn hele beleggersleven ook slechts 2 regels nagevolgd:

Regel 1: Don't loose money (verlies geen geld)

Regel 2: Don't forget about rule #1 (vergeet regel 1 niet)


Hoppa, daar zijn ze weer. De twee basisregels om je doel te bereiken.


De wijze les

Welke wijze les kun jij als roker hieruit trekken?

Ik ga het je vertellen. Het is namelijk de spil van mijn online programma om te stoppen met roken. Want ook ik heb eigenlijk maar 2 basisregels. En als je die opvolgt, dan ben je niet alleen gestopt met roken, maar ook blijvend gestopt met roken. Dan ben je een niet-roker.


Regel 1: De eerstvolgende sigaret, de eerstvolgende haal van een sigaret, die bestaat niet meer voor jou.

Regel 2: Hou je alleen maar aan regel 1.


"Ja, haha, zo ken ik er nog wel een paar", hoor ik je nu denken. Toch?

Ik hoop inderdaad dat je er zo nog wel een paar kent. Want elk doel in het leven komt gewoon neer op deze 2 basisregels. 


1. Je kiest voor een pad richting je doel en 

2. Je blijft dat pad bewandelen tot je het doel hebt bereikt.


Mijn online programma

In mijn online programma heb ik natuurlijk veel meer tips en trucs en adviezen en vooral ook wonderbaarlijk goed werkende methoden om het juiste pad te kiezen en erop te blijven. De trucjes die de atletiektrainer onderweg toepast om jou recht te laten lopen, voer ik in mijn programma uit om van jou een niet-roker te maken.

Want denk eens goed na. Haal jouw vorige mislukte pogingen nog eens in gedachten terug. 

Allemaal! De keren dat je was gestopt en toch ook weer bent begonnen. 


Wat was nou precies de reden om weer te beginnen?

Ik weet het precies. Het is bij elke roker namelijk exact hetzelfde: 

Je dacht weer aan een sigaret en toen had je ook behoefte aan een sigaret. Zo werkt je onbewuste nu eenmaal. De gedachte aan iets zorgt ervoor dat de behoefte wordt geactiveerd. En dus stak je 'm op.


De technieken die ik gebruik

Maar er zijn dus trucjes, waarmee je dat kunt voorkomen en stopzetten.

Hoe zou het voor je zijn geweest als je geen gedachten meer had gehad aan een sigaret? Als je geen behoefte meer had gevoeld voor een sigaret? 

Had je m dan ook opgestoken? Wetende dat je daarna weer volop een roker zal zijn? Nee hè? 

Inderdaad. 

En zo werkt mijn online programma. Dat is de kracht die ik bij jou activeer. Met de technieken die ik inzet, heb je na het programma (nagenoeg) geen gedachte en geen behoefte meer aan een sigaret. En dat laatste restje, dat is geen enkel probleem.


De twee na te volgen regels zijn dus kinderlijk eenvoudig:

Regel 1: Die eerstvolgende sigaret, die eerstvolgende haal van een sigaret, die bestaat niet meer voor jou...

regel 2: Herhaal regel 1 de rest van je leven en je blijft een niet-roker.


Zo heb ik inmiddels al duizenden rokers vrij gemakkelijk van het roken afgeholpen. Het enige wat ze daarvoor moesten doen is event investeren in zichzelf. 

In tijd en in geld. Beide verdien je na het programma overigens dik terug als je een niet-roker bent. Voor mij is de keuze dus een no-brainer.


Klik hier als jij ook regel 1 en 2 makkelijk wilt kunnen opvolgen

Ik heb maar een paar dagen nodig. Echt waar.


Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book