De top-3 stopmethoden bij rokers

De top-3 stopmethoden bij rokers

Sinds de start van de Corona crisis doe ik geen individuele of groepssessies meer. Ik werk immers met rokers die allemaal minder sterke longen hebben dan gezonde niet-rokers. En dan zeg ik het nog netjes. Je moet het gehoest en geblaf eens horen van de deelnemers aan mijn groepen. Ik moet dus extra voorzichtig zijn.

Ik ben overgestapt naar het geven van Gratis webinars.

Ik vertel daarin de top-13 beste methoden om te stoppen met roken!

Weet je, tijdens mijn webinar blijkt altijd dat de top-3 stopmethoden bij rokers is:

  1. Op wilskracht,
  2. Met medicijnen
  3. Met nicotinevervangers

Maar bij een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek onder meer dan 70.000 rokers die wél langer dan een jaar zijn gestopt, staan deze oplossingen slechts op de 9e, 10e en 11e plek. Met minder dan 18% slagingskans…..

Apart dat alle rokers voor deze bijna niet werkende opties kiezen als er dus nog minimaal 8 andere methoden zijn die veel meer kans op slagen hebben.

Hoe kan dat nou?

Heel simpel, omdat dit wetenschappelijk onderzoek door de farmaceutische industrie en de tabaksindustrie wordt genegeerd. Het wordt zelfs ontkend dat het überhaupt bestaat!

“Er is geen wetenschappelijk bewijs dat hypnotherapie beter is dan andere oplossingen”, lees ik vaak in mijn Facebook reacties.

En dat is dus nepnieuws.

Want bovenstaand onderzoek is een samenvatting van meer dan 600 andere wetenschappelijke onderzoeken! En hypnotherapie staat in de top-8!

Gisteren stuurde ik een opname van mijn webinar waarin ik de top-13 beste methoden deel, naar allemaal geïnteresseerden. Zodat ze in ieder geval één van de 8 andere, beter werkende methoden kunnen kiezen, waardoor het ze nu opeens wel lukt. En dat hoeft echt niet mijn programma te zijn.

Ik kreeg een reactie van Rian. Zij schreef mij:

“Schrijf me maar uit van deze mailing. Ik heb in februari een hartinfarct gehad en ben toen meteen gestopt met roken. Tot nu toe is het goed vol te houden.

Ik wens je verder veel succes met je webinars en met je strijd tegen het roken. Je hebt mij geïnspireerd.

Met vriendelijke groet,
Rian”

Rian is in de gelukkige omstandigheid dat ze haar hartinfarct heeft overleefd.

Even wat cijfertjes:

– 17.000 hartinfarcten per jaar in Nederland
– gemiddelde leeftijd is 67 jaar, 70% is man
– slechts 23% overleeft een hartaanval…

Hartfalen staat in de top-13 met beste stopmethoden op de eerste plaats. Van de rokers die een hartaanval overleven stopt maar liefst 42% in één keer langer dan een jaar met roken.

Rian zit in die statistiek. De overige rokers die het hartinfarct niet hebben overleefd, staan niet in deze statistiek. Die horen bij de 20.000 rokers die per jaar aan de consequenties van roken overlijden.

2 rokers per uur. Alleen al in Nederland.

Wil jij de rest van de top-13 ook horen?
Wil jij weten welke stopmethoden bijvoorbeeld op plek 2 en 3 staan?
Wil jij ook met zoveel mogelijk kans op slagen, stoppen met roken?

Schrijf je in voor mijn gratis webinar en dan weet jij ook welke betere keuzes je kunt maken om in één keer een niet-roker te zijn.

Klik hier voor het gratis webinar.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book