--> De rokershoest

De rokershoest

Ik krijg een voor elke roker heel interessante vraag van een deelneemster aan mijn online programma, die inmiddels ook al succesvol een niet-roker is. Deze vraag is zeker ook voor jou van belang. Daarom deze blog.

Zodat jij ook weer een stap verder bent.

 

Hey Marcel,

Vanaf afgelopen donderdag (rond 17.00 uur) ben ik door jou een niet roker.

So far so good. Ik heb wel kleine momentjes maar die zijn heel snel weer verdwenen. Ik ben hier nu zo blij mee.

Ik moet wel erg hoesten, “vroeger” toen ik rookte hoestte ik eigenlijk nooit. Weet jij of dit normaal is?

Nogmaals bedankt voor het super geweldige programma en je support tot nog toe.

Lieve groet,

Saskia

 

Mijn antwoord aan Saskia (en dus ook aan jou) is:

 

Saskia,

Dank voor je email. Ja, hoesten is heel normaal in de eerste paar weken. Ieder mens heeft namelijk trilhaartjes in de luchtpijp. Deze voorkomen dat stof en andere gevaarlijke stoffen in onze longen terecht komen. Ze beschermen je. De trilhaartjes vangen die stoffen op en vervoeren het naar je mond zodat het uit je lichaam kan (via slijm, niezen, hoesten, spugen etc.)

Rokers hebben die trilhaartjes niet meer. Die zijn namelijk allemaal kapot gebrand in de hitte van de sigarettenrook.

Nu je een niet-roker bent, groeien ze gewoon weer aan. Binnen 14 dagen zijn ze alweer terug. Dan gaan ze ook meteen weer aan de slag. Alle gifstoffen uit de longen komen dan weer omhoog, naar je mond. En dat kriebelt in het begin.

Het is dus een goed teken.

De rokershoest die hierdoor ontstaat, duurt meestal maar 3 tot 4 weken. Daarna zijn de haartjes volop terug en is je lichaam alweer gewend aan hun werking. De rokershoest verdwijnt dan dus vanzelf weer.

Succes en gefeliciteerd met je niet-roker zijn. Daar ga je nog jarenlang van genieten, want jij weet nu ook precies wat je moet doen om een niet-roker te blijven.

Marcel

 

Wil jij ook net zo persoonlijk door mij begeleid worden als ik met Saskia doe? Schrijf je dan in voor mijn online programma. Saskia heeft het ook gedaan en is nu 10 dagen later een niet-roker. Dat wil jij toch ook?

Klik hier om net als Saskia al snel een niet-roker te zijn

Ik heb maar een paar dagen nodig. Echt waar. Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down